Renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel A29

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in de A29. De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug is in januari gestart en duurt tot in het najaar 2023. De renovatie van de Heinenoordtunnel is ook gestart en duurt tot in 2024. Met de renovaties zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de brug en tunnel ook in de toekomst veilig en beschikbaar blijven.

De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug wordt uitgevoerd door de combinatie Mobilis Croonwolter&dros. Aannemerscombinatie Savera III, bestaande uit Dura Vermeer, SWARCO (voorheen Dynniq) en SPIE, voert de renovatie van de Heinenoordtunnel uit.

Renovatie Heinenoordtunnel (A29) van start, beginnend met afsluitingen in februari

Na 2 jaar van voorbereidende werkzaamheden gaat de renovatie van de Heinenoordtunnel – geheel volgens planning - deze week van start. Dit jaar zijn er iedere maand afsluitingen in de nacht en in de weekenden, meestal in 1 rijrichting. En eind april, begin mei en in augustus is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht.

Lees meer

Heinenoordtunnel dicht voor renovatie? (Brom)fietsers gratis naar de overkant!

Op korte afstanden en voor lokale verplaatsingen is de (brom)fiets of scooter wellicht een goed alternatief voor de auto. Om dat aantrekkelijker te maken is de overtocht met de veerponten die varen gratis als de tunnel dicht is voor de renovatie.

In de komende weekenden geldt dat voor het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen. Hier is de overtocht ook gratis voor motoren (inclusief bijrijder), maar niet voor auto’s en voetgangers.

Vanaf mei varen de veerponten Rhoonsveer (vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol) en de veerpont Puttershoek (vaart tussen Puttershoek en Zwijndrecht) ook weer in de weekenden. Dan zijn hier de overtochten voor (brom)fietsers, scooters en voetgangers tijdens afsluitingen voor de renovatie ook gratis.

Lees meer

Planning van de werkzaamheden. Weet wanneer de afsluitingen zijn

Om te weten wanneer de afsluitingen zijn, is er een werkkalender online beschikbaar.
Afsluitingen kunnen wijzigen, check daarom altijd de planningen op rws.nl/renovatieharingvlietbrug of rws.nl/renovatieheinenoordtunnel voor de actuele afsluitingen. En check voor vertrek de actuele verkeerssituatie via navigatie-apps, rwsverkeersinfo.nl of vanAnaarBeter.nl.

Informatie in meerdere talen

Voor internationale weggebruikers is er een aparte website: A29roadworks.nl. Daar zijn ook verschillende factsheets in meerdere talen te downloaden.

Heeft u een vraag? Stel ’m ons!

Heeft u altijd al willen weten hoeveel energie een tunnel of een brug met een beweegbaar deel nu eigenlijk verbruikt? Hoe de bediening van een brug werkt? Of heeft u een andere vraag? Laat het ons weten en wij gaan op zoek naar het antwoord.

We geven in elke nieuwsbrief antwoord op een vraag van een lezer. Beschrijf kort wat u zou willen weten en stuur dat naar renovatieheinenoordtunnel@rws.nl (vermeld ‘tunnelvraag/brugvraag nieuwsbrief’ in de onderwerpregel). Misschien ziet u het antwoord op uw vraag dan terug in een volgende nieuwsbrief. We zijn benieuwd!

Colofon

Heeft u een prangende vraag die niet kan wachten? Dan is er natuurlijk altijd onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Onze collega’s zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur. U kunt ook het contactformulier invullen.

Kent u iemand die ook graag op de hoogte blijft van de renovatie van de Heinenoordtunnel en/of de Haringvlietbrug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Direct abonneren kan natuurlijk ook.

Meer weten? Kijk op de projectpagina of volg ons via Twitter of Facebook