Renovatie Heinenoordtunnel A29

De Heinenoordtunnel is een belangrijke schakel in de A29 tussen Rotterdam, de Randstad, de Zuid-Hollandse eilanden en Antwerpen. Elke dag rijden er zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel die sinds 1969 de Hoeksche Waard met het eiland IJsselmonde verbindt. De tunnel is toe aan renovatie. Dit geldt zowel voor de civiele onderdelen (constructie) als de tunnel technische installaties en systemen voor bediening, besturing en bewaking.

De feitelijke renovatie start met de bouw van een middentunnelkanaal in 2023 en duurt tot en met 2024 wanneer de nieuwe installaties de functies van de bestaande installaties overnemen.  De voorbereidingen, waaronder ook aanpassen van de infrastructuur voor bereikbaarheidsmaatregelen, starten in 2022. Hinder is onvermijdelijk. Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, wordt de renovatie in fasen en verkeersluwe perioden (weekenden, nachten en de zomervakanties) uitgevoerd. Daarnaast treffen we verschillende bereikbaarheids- en mobiliteitsmaatregelen.

De Heinenoordtunnel is één van de 8 tunnels in Zuid-Holland uit de omvangrijke onderhoudsopgave van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen, tunnels en sluizen stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw of begin deze eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Afzender
Rijkswaterstaat
Frequentie
2 keer per jaar

2 edities