A7 Herstel Prinses Margriettunnel

Door druk van het grondwater is een van de tunneldelen van de Prinses Margriettunnel omhooggekomen. Om dit te herstellen en de veiligheid voor de toekomst te garanderen, wordt heel de fundering van de tunnel vernieuwd en versterkt. Tijdens de herstelwerkzaamheden blijft de tunnel gedeeltelijk open voor het wegverkeer. Zo blijven de omliggende dorpen bereikbaar. Met deze nieuwsbrief informeren we u over de laatste ontwikkelingen rondom dit project.

Fase 2 herstel Prinses Margriettunnel van start

Iedereen heeft wel eens geprobeerd om een bal onder water te duwen. Zodra je loslaat, schiet de bal door de waterdruk weer terug omhoog. De aannemers van de herstelwerkzaamheden van de Prinses Margriettunnel hebben te maken met eenzelfde situatie. Zij werken tegen de grote opwaartse waterdruk in. Hoe ze de klus klaren? Dat vertellen Rinse van der Wal en Peter van der Werff (Van Hattum en Blankevoort). Rinse is eindverantwoordelijk voor het project. Peter neemt de technische aansturing bij de werkzaamheden voor zijn rekening.

Lees meer

Anne van der Meer: ‘Goede communicatie blijft een kernpunt.’

Op 14 december 2022 kwam het wegdek van de A7 omhoog. Een paar minuten later werd Anne van der Meer, woordvoerder bij Rijkswaterstaat, gebeld door de officier van dienst: ‘We moeten direct de snelweg afsluiten.’ Een zeldzame situatie met enorme gevolgen voor het verkeer en de omgeving. En vooral: veel vragen. Wat is er aan de hand? Wat gaat er gebeuren met het verkeer? Voor Anne en zijn collega Hermien Schaap, omgevingsmanager, wordt het dan snel duidelijk. Dit vraagt om ijzersterke communicatie.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina van A7: herstel Prinses Margriettunnel.

Benieuwd naar de aankomende verkeersmaatregelen?
Bekijk dan de animatie op de projectpagina.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002.
Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.