A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de burg kan al het verkeer in de toekomst weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden aan de brug.

In deze nieuwsbrief

Dit is de eerste editie van onze nieuwsbrief. We vertellen u graag meer over de versterking van de brug, wat daar zoal bij komt kijken en hoe we hinder willen beperken.

Wat gaat er precies gebeuren?

Sinds oktober 2022 mogen zware vrachtwagens niet meer over de brug rijden. Volgend jaar versterkt Rijkswaterstaat de brug, zodat al het verkeer straks weer over de brug kan rijden. De werkzaamheden staan gepland van 1 april tot 1 september 2024.

Lees meer

Even voorstellen: omgevingsmanager Harold Hansen

De versterking van de brug heeft grote impact op de regio. Van direct omwonenden van de brug tot ondernemers, de transportsector, hulpdiensten en gemeenten, er zijn heel wat mensen bij betrokken. Aan Harold Hansen (rechts op de foto) de taak om als omgevingsmanager van Rijkswaterstaat de samenwerking met de verschillende belanghebbenden te zoeken. We gaan erover in gesprek met hem.

Lees meer

Een plan voor bereikbaarheid

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de regio ondanks de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar blijft? Om die vraag te beantwoorden, maakt mobiliteitsmanager Bettinka Rakic een bereikbaarheidsplan voor de periode van de werkzaamheden. Want het verminderen van de verkeershinder vraagt iets van alle betrokkenen.

Lees meer

Extra gewichtsbeperking vrachtverkeer

Sinds oktober 2022 mag alleen vrachtverkeer onder de 30 ton over de brug heen. In de eerste fase van de werkzaamheden, vanaf april 2024, wordt de gewichtsbeperking aangescherpt. Al het verkeer dat zwaarder is dan 25 ton wordt omgeleid. Rijkswaterstaat onderzoekt of de gewichtsbeperking in de tweede fase van de werkzaamheden opgeheven kan worden, omdat dan het verkeer over het inmiddels versterkte deel van de brug rijdt.

Lees meer

In de volgende editie …

In de volgende nieuwsbrief leest u meer over de bereikbaarheidsmaatregelen van Rijkswaterstaat en de verwachte effecten. Ook leest u in de volgende editie hoe bedrijven zich voorbereiden op de werkzaamheden aan de brug.

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.