A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief geven we een aantal updates over de eerste twee weken van de werkzaamheden wat het wegbeeld betreft en vanuit de aannemer. Ook geven we de nummers achter de beloningsapp en kun je binnenkort foto’s van de werkzaamheden vinden op onze website.  

Wegbeeld eerste twee weken

We zagen de eerste week dat er duidelijk minder verkeer op de weg was dan in de reguliere situatie, een mindering van zo’n 20%. Deze afname zorgt ervoor dat er tot nu toe geen enorme verkeershinder is geweest. Waarvoor dank! Tussen 5.00 en 6.00 uur zien we juist een toename in verkeer. Een deel van de weggebruikers lijkt dus eerder van huis te gaan om eventuele hinder voor te zijn.  In de tweede week zien we dat er weer iets meer verkeer op de weg was dan de eerste week, maar nog altijd minder dan in de reguliere situatie. Dat kan er mee te maken hebben dat mensen de wegsituatie in de eerste week hebben afgewacht. Maar het kan ook komen doordat er deze tweede week meer regen geweest is.

Op het onderliggend wegennet is duidelijk waarneembaar dat de werkzaamheden zijn begonnen. Binnen Purmerend zijn naar aanleiding van de eerste dagen de verkeersmaatregelen waar nodig aangepast. De verkeerslichten aan de randen van de stad zorgen ervoor dat het verkeer in de stad Purmerend blijft rijden.

We blijven het wegbeeld de komende periode monitoren. Als we met zijn allen volhouden wat we de afgelopen twee weken deden, komen we de uitvoeringsperiode wellicht door met behoorlijk minder hinder dan gedacht.

Versterking brug A7 in foto’s

De werkzaamheden aan de A7 zijn inmiddels zo’n twee weken onderweg. Vanaf volgende week bevat onze website www.rws.nl/a7purmerend een fotopagina waar we af en toe foto-updates van het project op zetten, zoals bovenstaande. Hou daarvoor onze website in de gaten. Wil je meer updates en kijkjes achter de schermen? Download dan de Dura Vermeer bouwapp en volg ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’. De bouwapp is te downloaden via de Play Store en App Store.

Drie mannen aan het werk op de brug bij de A7
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Beloningsmaatregel: de nummers

Op 5 april zijn de website (www.bruga7.nl) en de app live gegaan waarmee mensen op basis van het kenteken van hun voertuig kunnen checken of ze mee kunnen doen aan de beloningsmaatregel. Als ze in aanmerking komen kunnen ze kiezen voor een gratis NS-abonnement of een beloning in geld. Op dit moment hebben 3.216 mensen zich succesvol aangemeld via de website voor de beloningsmaatregel. Daarvan kozen 504 mensen voor de NS-kortingskaart. In totaal 2.681 mensen kozen voor een beloning in geld via de Fynch app en 31 voor een donatie. Tot nu toe zijn er 1.996 appaccounts aangemaakt.

Update vanuit aannemer Savera

De werkzaamheden verlopen goed. Afgelopen week zijn ze bezig geweest met: 

  • Frezen en rippen asfalt 
  • Verwijderen van de voegconstructies 
  • Betonwerkzaamheden 

De planning is om volgende week te starten met de boorwerkzaamheden. 

De werkzaamheden van Savera op de voet volgen? Download dan de Dura Vermeer bouwapp en volg ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’. De bouwapp is te downloaden via de Play Store en App Store.

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.