A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief

In deze tweede nieuwsbrief vertellen we u graag meer over de voorbereiding van de werkzaamheden. De werkzaamheden starten met een volledige weekendafsluiting van de A7, zodat het werkterrein ingericht kan worden. Ook nodigen we werkgevers uit voor een informatiebijeenkomst die in februari plaatsvindt. Tot slot gaan we in gesprek met de transportsector.

‘Alle beetjes helpen om de regio bereikbaar te houden’

Joost van de Beek en Jorine Knüppe moeten de versterking van de brug in goede banen leiden. Hij als projectmanager voor Rijkswaterstaat, zij als projectmanager voor bouwcombinatie Savera. Beiden staan te popelen om het knelpunt op te lossen: op een goede en veilige manier. En liefst zo snel mogelijk.

Lees meer

Hoe werkgevers de verkeershinder rond de snelweg A7 kunnen beperken

Rein Aarts is directeur van Breikers, een stichting die werkgevers in Noord-Holland adviseert over mobiliteit. Op maandag 26 februari 2024 houdt Breikers een online informatiebijenkomst over de verkeershinder en bereikbaarheid rond de brug in de snelweg A7. ‘Slimme oplossingen leiden vaak ook tot minder kosten en tevredener werknemers.’

Lees meer

In gesprek met inwoners uit de omgeving

‘Wat merk ik van de werkzaamheden, komt ons dorp straks op slot te staan en wat doet Rijkswaterstaat om de file te beperken?’ Een greep uit de vragen die gesteld werden tijdens de bewonersbijeenkomsten. Eind november 2023 organiseerde Rijkswaterstaat samen met gemeente Wormerland en Purmerend drie bijeenkomsten voor inwoners en ondernemers uit Wormerland, Purmerend en de Beemster.

Tijdens deze drukbezochte avonden konden mensen terecht voor informatie over de werkzaamheden, verkeersmaatregelen en de hinder die de versterking van de brug met zich meebrengt. Hieruit bleek dat vooral inwoners uit het dorp Neck en inwoners die langs de Purmerenderweg wonen, zich zorgen maken om het sluipverkeer rondom de A7.

Ook dachten we met inwoners na over oplossingen om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden. Deze input gebruiken we om samen met de gemeenten Purmerend en Wormerland tot verkeersmaatregelen te komen. Eind februari gaat Rijkswaterstaat, samen met de aannemer, opnieuw met inwoners en ondernemers van deze gemeenten in gesprek en geven we informatie over de verkeersmaatregelen, verwachte hinder en planning,

De transportsector staat klaar om te helpen

Ron Rijser, eigenaar van Rijser Transport, is sinds de start van het project betrokken bij de versterking van de brug in de A7. Als vertegenwoordiger van de transportsector denkt hij met Rijkswaterstaat mee over de beste aanpak, én koppelt hij belangrijke informatie terug naar zijn achterban. “Die brug moet gemaakt worden, dat is een feit. Als sector laten wij merken dat Rijkswaterstaat er niet alleen voor staat, maar dat wij willen en kunnen helpen.”

Lees meer

In de volgende editie …

In de volgende editie delen we onder andere de detailplanning van de aannemer. Daarin wordt de fasering van de werkzaamheden duidelijk. Ook leest u meer over de verkeersmaatregelen van de gemeenten Purmerend en Wormerland en provincie Noord-Holland.

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.