A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug op de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

Ontheffingenwebsite live

Tijdens de werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend gelden op verschillende wegen rondom Purmerend geslotenverklaringen om sluipverkeer te weren. Een deel van de gebieden waar de geslotenverklaringen gelden heeft inmiddels twee ontheffingen op de deurmat ontvangen. Mensen die geen ontheffing of niet genoeg ontheffingen hebben ontvangen, maar hier wel recht op denken te hebben, kunnen via de website ontheffinga7purmerend.nl (extra) ontheffingen aanvragen. Wij verzoeken u om dit alleen te doen als u deze ontheffing echt nodig heeft. Voor meer informatie, zie onze website.

Lees meer

Webinar versterking brug A7 Purmerend

Vorige week dinsdagavond 19 maart hielden we een online webinar over de werkzaamheden aan de brug. Mocht u deze webinar hebben gemist, dan kunt u deze terug kijken via www.rws.nl/a7purmerend.

We vertelden meer over het project: waarom versterken we de brug en hoe gaan we dat doen? Vervolgens legden we uit wat dat voor de omgeving betekent qua hinder en bereikbaarheid en welke maatregelen we nemen. Ten slotte lichtten we toe wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u achteraan in de file aansluit. Tussendoor was er ook tijd voor het stellen van vragen. We verzamelen alle gestelde vragen, ook de vragen die niet live behandeld zijn, en beantwoorden deze later in een verzameldocument. 

Omgevingsadviseur Jessica de Vries was de gastvrouw. Aan het woord kwamen verder projectmanager Joost van den Beek, omgevingsmanager Harold Hansen en mobiliteitscoördinator Bettinka Rakic.

Veelgestelde vragen A7

De werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend gaan vanaf 5 april van start. We merken dat er veel vragen leven rondom de versterking, de hinder en bereikbaarheid en zaken als geslotenverklaringen en ontheffingen. Daarom vindt u nu op onze website www.rws.nl/a7purmerend een document met veelgestelde vragen en de antwoorden hierop.

De meeste vragen worden beantwoord in de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Dan kunt u een e-mail verzenden aan bruga7purmerend@rws.nl. Houd rekening met een reactietermijn van 5 werkdagen. Daarnaast kunt u terecht op het wekelijks A7 spreekuur van Rijkswaterstaat elke dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Purmerend.

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.