A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief

In deze derde nieuwsbrief informeren we u over alles wat nog belangrijk is om te weten voordat de werkzaamheden 8 april van start gaan. Zo leggen we uit hoe het beloningsplatform werkt en spreken we een ondernemer die creatief omgaat met de verwachte verkeershinder. Daarnaast doen we een verslag van de afgelopen informatiebijeenkomsten. Tot slot interviewen we twee technisch betrokkenen om meer te weten komen over hoe de brug versterkt wordt. Ook kunt u vanaf nu het project volgen op ‘de BouwApp’.

BouwApp live

U kunt het project vanaf nu ook volgen via ‘de BouwApp’. Hier krijgt u updates over het project vanuit aannemer Savera. U download de app via de App Store of Play Store. Zoek in de app op ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’.

‘Alles aan dit project luistert nauw, daarom zetten we veel specialisten in’

De A7 is een cruciale verkeersader van Noord-Nederland. Daarom versterken we de brug bij Purmerend in een hoog tempo. Maar ook weer niet té snel, want het moet natuurlijk wel goed en veilig gebeuren. Kortom, het is een klus die zowel chirurgische precisie als een uitstekend doordacht plan nodig heeft.

‘Omdat dit een spoedproject is, gaat alles snel’, vertelt Wim Vos, ontwerpleider van de brugversterking. ‘Neem het uitwerken van de ontwerp-oplossing voor de versterking, die Rijkswaterstaat in een eerdere fase al bedacht heeft. In slechts 8 weken maakten we aan de hand hiervan gedetailleerde tekeningen en werkplannen voor de uitvoering. Zo weten de boorders, betontimmermannen, vlechters en asfaltploegen precies wat er moet gebeuren, als zij vanaf 8 april 2024 aan het werk gaan.'

Lees meer

‘Met wat creativiteit kom je tot verrassende oplossingen’

De versterking van de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend is een uitdaging voor lokale ondernemers. Want hoe hou je jouw personeel aan het werk als hun mobiliteit ineens een stuk beperkter is? Poel Financiële Diensten vond een creatieve oplossing.

Poel Financiële Diensten huist al bijna 40 jaar in Wijdewormer. ‘Maar onze collega’s wonen overal in de omgeving’, vertelt Vincent Poel, eigenaar en adviseur van het bedrijf. ‘Zo ook een aantal die uit de regio Hoorn komen en die dagelijks over de A7 rijden om bij ons kantoor te komen. Zij worden dus flink door de werkzaamheden getroffen.’

Lees meer

Beeld: ©Rijkswaterstaat

‘De drukte op de informatiebijeenkomsten laat zien hoe betrokken de omgeving is’

De versterking van de brug over de A7 beïnvloedt de levens van vele Noord-Hollanders. Bewoners, transporteurs, hulpdiensten: allen passen ze tijdens de werkzaamheden hun vaste routes aan. Rijkswaterstaat doet er van alles aan om hen hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, zoals met hen in gesprek gaan tijdens bijeenkomsten.

‘De eerste serie informatiebijeenkomsten was in november 2023’, vertelt Jessica de Vries, adviseur omgeving bij Rijkswaterstaat. ‘Toen wilden we vooral mensen meenemen in de plannen en hen laten weten: het komt eraan.’ 

‘De tweede serie bijeenkomsten (in de laatste week van februari 2024) stond in het teken van de precieze planning communiceren en mensen helpen zich voor te bereiden op wat komen gaat.’

Lees meer

Beeld: ©Rijkswaterstaat

Beloningsplatform brug A7 live

Tijdens de werkzaamheden aan de brug bij Purmerend tussen 8 april en 1 september 2024, willen we automobilisten aanmoedigen thuis te werken, anders te reizen of samen te reizen.

Maakt u de rit over de A7 niet? Dan scheelt het u ergernis in de file en kunt u nog (be)sparen ook. Wij helpen u door tijdens de werkzaamheden een gratis NS Altijd Voordeel abonnement beschikbaar te stellen en een beloningssysteem aan te bieden.

Het platform om dit aan te vragen  is nu live.

Lees meer

Beeld: ©Rijkswaterstaat

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.