A7 Versterking brug over Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend

In 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De steunpunten van de brug zijn niet sterk genoeg voor zwaar verkeer. Met de versterking van de brug kan al het verkeer weer vlot en veilig over de brug. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de plannen en de werkzaamheden.

‘Met de BouwApp kunnen we belangrijk nieuws snel verspreiden’

Het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend raakt de levens van velen. Weggebruikers krijgen te maken met langere reistijden, sluipverkeer en beperkte mobiliteit. Maar ook de directe omgeving van de brug ervaart overlast, onder andere door werkverkeer en bouwgeluiden. 

Omgevingsmanager Arco Bouwmeester van bouwcombinatie Savera vertelt over hoe hij zorgt dat mensen op de hoogte zijn.

Lees meer

Omgevingsmanager Arco Bouwmeester

‘We denken bewuster na over ons verkeersgedrag’

In de binnenstad van Purmerend komen mensen uit heel de regio samen. Dus toen de stad door de brugversterking op de A7 minder bereikbaar werd, kwam de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) van Purmerend in actie.

Over hoe zij dat deden, praten we met Henk Schulte, voorzitter van de BIZ en eigenaar van boekhandel ‘Het Leesteken’.

Lees meer

Een dronefoto van de brug over de A7 waarop werkzaamheden te zien zijn

Extra rijstrook afgesloten

Vanaf zaterdagochtend 18 mei is er tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug voor verkeer in de richting van Amsterdam. De rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt wordt afgesloten, zodat er een veilige buffer is tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord. Er blijft dan tijdelijk nog één rijstrook open voor verkeer richting Amsterdam. De maatregel wordt genomen omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug rijden. Met het afsluiten van een rijstrook blijft de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt gewaarborgd en kan de brug verder versterkt worden.

Kijkje achter de schermen

Onze collega’s van bouwcombinatie Savera zijn hard aan het werk op en aan de brug in de A7 bij Purmerend. Af en toe loopt er tussen hen een fotograaf die de werkzaamheden op de gevoelige plaat vastlegt. Deze foto’s zijn nu te bekijken op een speciale fotopagina op onze website. Een interessant kijkje achter de schermen bij het project! Blijf de fotopagina vooral in de gaten houden, want nieuwe foto’s worden hier ook gedeeld. Ook leuk: op onze website is nu ook een livestream te vinden.

Webinarupdates – vragen en antwoorden online & nieuwe webinardatum

Op dinsdagavond 19 maart hielden we een webinar over de werkzaamheden aan de Korporaal van de Mariniers Jeroen Houwelingbrug. Deze webinar was al een tijdje terug te kijken op de website. Het verzamelen en beantwoorden van de vragen heeft even geduurd, maar inmiddels zijn alle vragen die gesteld zijn tijdens het webinar beantwoord. Zij zijn terug te vinden in onze toolkit onder ‘veelgestelde vragen’. Daarnaast staat er ook weer een volgend webinar op de planning: houd hiervoor dinsdagavond 4 juni van 19.30 tot 20.30 vrij in de agenda. Deze webinar wordt ook opgenomen en later beschikbaar gesteld op onze website.

Kroketten voor de harde werkers

In weer en wind werken onze collega’s van bouwcombinatie Savera elke dag aan de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend. Dat vond de Westfriese Bedrijvengroep wat extra aandacht en liefde waard. Daarom deelde de groep twee weken geleden, samen met de Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA), kroketten uit aan alle aanwezige werklieden. Dank voor deze lekkere traktatie!

Bouwlieden van Savera eten een broodje kroket

Colofon

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de projectpagina. Heeft u vragen over wat de werkzaamheden voor u betekenen? Mail dan naar bruga7purmerend@rws.nl.

U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Op weekdagen van 07.00 tot 20.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Kent u ook iemand die graag op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de brug? Stuur deze nieuwsbrief gerust door. Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.