Nieuwsbrief Uitbreiding A73 bij knooppunt Zaarderheiken

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de verbreding van de A73 bij knooppunt Zaarderheiken.

Het verkeer dat vanuit Roermond via de A73 naar Venlo rijdt staat bij knooppunt Zaarderheiken (Blerick) dagelijks in de file. In de spits kan de parallelbaan de hoeveelheid verkeer niet goed verwerken. Dat komt omdat er maar één doorgaande rijstrook is. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat de parallelbaan van de A73 in noordelijke richting met een extra rijstrook. Dit verbetert de veiligheid en doorstroming op de A73.

Projectmanager Jeroen Maas aan het woord

“In 2020 weten we hoe de extra rijstrook bij Zaarderheiken eruit moet gaan zien, zodat we daarna met de aanleg kunnen starten.” Projectmanager Jeroen Maas geeft een doorkijkje.

Lees meer

De stappen in het planproces

Wil je een hoofdweg met een rijstrook uitbreiden, dan is de Tracéwet van toepassing. Volgens deze wet moet je een aantal stappen doorlopen voordat je tot realisatie van een extra rijstrook kunt overgaan. Voor de aanpassing van de A73 bij Zaarderheiken doorlopen we de volgende stappen.

Lees meer

Wat is een Ontwerp Tracébesluit?

In het Ontwerp Tracébesluit staat in detail hoe de extra rijstrook van de oostelijke parallelbaan van de A73 eruit moet zien. Het bevat het hele pakket aan maatregelen die nodig zijn om verbreding te realiseren. Judith Weijsters, manager Planstudie bij Rijkswaterstaat, licht toe.

Lees meer

In gesprek met de buurt

Knooppunt Zaarderheiken ligt tegen Blerick, Hout-Blerick en Boekend aan. “De verkeersdrukte bij Zaarderheiken is ons niet vreemd”, vertelt Hans Huijs, voorzitter van het Drie Dorpen Overleg waarin Blerick, Hout-Blerick en Boekend vertegenwoordigd zijn.

Lees meer

Zeg ’t voort!

Dit is de eerste nieuwsbrief in aanloop naar de realisatie van een extra rijstrook langs de oostelijke parallelbaan van de A73 bij Zaarderheiken. Vanaf nu geven we met regelmaat een update. Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is, stuur de nieuwsbrief dan door en attendeer hen op de abonneerknop. Dan ontvangen ook zij de nieuwsbrief in hun mailbox.

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite www.rijkswaterstaat.nl/A73zaarderheiken.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)