Nieuwsbrief uitbreiding A73 bij knooppunt Zaarderheiken

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de verbreding van de A73 bij knooppunt Zaarderheiken.

Het verkeer dat vanuit Roermond via de A73 naar Venlo rijdt staat bij knooppunt Zaarderheiken (Blerick) dagelijks in de file. In de spits kan de parallelbaan de hoeveelheid verkeer niet goed verwerken. Dat komt omdat er maar één doorgaande rijstrook is. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat de parallelbaan van de A73 in noordelijke richting met een extra rijstrook. Dit verbetert de veiligheid en doorstroming op de A73.

Wethouder Boom van Venlo: “Infrastructuur is altijd actueel.”

Economie en leefbaarheid gaan hand in hand. Maar soms zitten ze elkaar wat in de weg, zoals bij het knooppunt Zaarderheiken. De redactie van de Nieuwsbrief A73 sprak met wethouder Erwin Boom (39).

Lees meer

Hoe staat het met de verbreding van de A73 Zaarderheiken?

In juni 2020 heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat het ontwerptracébesluit (OTB) A67/A73 knooppunt Zaarderheiken getekend. Wat is de actuele stand van zaken en wat zijn de vervolgstappen?

Lees meer

Draagvlak creëren in coronatijd

Eén van de beste manieren om bewoners bij een project te betrekken, is nog steeds de informatieavond. Voor het project A67/A73 Knooppunt Zaarderheiken stond een bijeenkomst gepland in juni 2020, maar in verband met coronamaatregelen was een fysieke bijeenkomst in een buurthuis of gemeenschapshuis niet mogelijk. Harrie van den Broek, adviseur omgeving binnen het project, gooide het samen met collega’s over een digitale boeg en kijkt tevreden terug op het resultaat.

Lees meer

Technische uitdagingen bij een bredere snelweg

Een snelweg verbreden terwijl de ruimte beperkt is. Dat is de uitdaging waar technisch manager Marco Boot en zijn team voor staan. ‘Ik vind het leuk om problemen op te lossen.’

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite www.rijkswaterstaat.nl/A73zaarderheiken.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)