Stapsgewijze aanpak brug Itteren

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u geïnformeerd wilt worden over ontwikkelingen rondom brug Itteren. Om de brug bij Itteren veilig open te houden werkt Rijkswaterstaat aan een stapsgewijze aanpak. Deze wordt hieronder kort toegelicht. Op de projectpagina vindt u een uitwerking van deze punten.

Wanneer u deze nieuwsbrief doorgestuurd heeft gekregen en u deze rechtstreeks wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden via nieuwsbrieven.rijkswaterstaat.nl.

Stap 1: Herstel stalen ontlastconstructie

In oktober 2023 hebben werkzaamheden plaatsgevonden om de voegen aan weerszijden van de brug te vernieuwen. Echter is het niet gelukt om gelijktijdig de eerste platen te vervangen en te verhogen – om zo het hoogteverschil bij het op- en afrijden weg te nemen. Daarom hebben we van 9 tot en met 18 februari 2024 een tweetal platen aan weerszijden van de brug vervangen en de balken onder de platen vervangen. Daarna hebben we de stalen platen opnieuw vastgezet.

Stap 2: Alternatieve tijdelijke constructie

Vanwege de vele overlast die de tijdelijke stalen ontlastconstructie geeft, werken we aan een alternatieve tijdelijke constructie in de vorm van een betonnen druklaag. Deze neemt de geluidsoverlast weg en is onderhoudsvriendelijker. Met deze alternatieve constructie kunnen we de periode overbruggen tot aan de structurele oplossing voor de brug.

Stap 3: Realiseren structurele oplossing voor de brug

Ondertussen werken we ook door aan de structurele oplossing. In de bewonersbrief van december 2023 hebben omwonenden (Rijkswaterstaat informeert bewoners Itteren) kunnen lezen dat besloten is tot een koerswijziging van een nieuwe brug naar renovatie van de bestaande brug. Rijkswaterstaat werkt deze renovatie momenteel uit. Hierna volgt een definitief besluit over de structurele oplossing.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite Julianakanaal: brug bij Itteren.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)