Nieuwsbrief groot onderhoud A10 Noord

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

A10 Noord buitenring weer open voor verkeer

Afgelopen maandag is het onderhoud aan de A10 Noord helemaal afgerond. ’s Morgens om 04.15 uur zoefden de eerste auto’s over het nieuwe wegdek van de buitenring. De A10 Noord in beide richtingen ligt er nu weer goed bij, met onder andere 13.300 ton vers asfalt, nieuwe vangrails en vernieuwde voegen in bruggen en viaducten. Zo kan de weg weer jaren mee!

Het mooie weer zorgde voor een extra voorspoedige afronding van de werkzaamheden. Hierdoor ontstond er ruimte om de wegwerkers, steeds in ploegen van ongeveer 100 mensen, in de koelere uren te laten werken. Wel zo fijn met de zomerse temperaturen van afgelopen weekend.

Groot onderhoud A10 Noord in beeld

Bij het groot onderhoud werkt Boskalis met meer dan zeventig machines, zoals asfaltfrezen, knijperwagens, een kleefwagen en wegdekreinigers. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts wordt er doorgewerkt. Benieuwd hoe dat eruitzag? 

Bekijk de fotoserie hier

Verkeersregelaar onderhoud A10 Noord: ‘We zijn de ogen van de verkeerscentrale’

Bij de werkzaamheden aan de A10 Noord buitenring kwam behoorlijk wat verkeersmanagement kijken. Verkeersregelaar Jörgen Brons zit al 13 jaar in het vak. Hij zette zich samen met zijn collega’s in om het verkeer op de omleidingsroutes in goede banen te leiden. Hij vertelt over zijn werkzaamheden tijdens het project A10 Noord, dat hij uitvoert in opdracht van Rijkswaterstaat.

Lees hier het interview

Werken aan de A10 Noord: ‘Die goede werksfeer proef je’

Een groot deel van Nederland ligt ’s nachts op één oor, maar de wegwerkers op de snelweg A10 Noord wisten van geen stoppen. Zij werkten tot aan het ochtendgloren gestaag door. Projectuitvoerder Edwin Feller (Boskalis) was erbij om de nachtdiensten en planning voor de wegwerkers op rolletjes te laten verlopen. We spraken hem over zijn bijdrage aan dit grote project.

Lees hier het interview

Heeft u nog vragen?

De werkzaamheden aan de A10 Noord zijn afgerond. U ontvangt daarom vandaag de laatste nieuwsbrief. Heeft u toch nog vragen dan kunt u uw vraag telefonisch stellen via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.