Nieuwsbrief A10 Noord

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Groot onderhoud A10 Noord buitenring: 31 juli – 10 augustus

In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis het asfalt op de buitenring van de A10 Noord. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren werd het asfalt van de binnenring al vernieuwd. Nu is de buitenring (richting Zaanstad en Coentunnel) aan de beurt. Van 31 juli tot 10 augustus wordt de weg van knooppunt Watergraafsmeer tot knooppunt Coenplein geheel afgesloten, met alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan één uur.

Lees meer in ons persbericht

A10 vrachtwagens asfalt

Animatievideo: een rondje ring

Opgelet! Tijdens de werkzaamheden aan de A10 Noord buitenring, richting Coentunnel en Zaanstad, is de weg helemaal afgesloten. Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. De A10 Noord binnenring, dus richting Utrecht en Amersfoort, blijft wel gewoon open. Moet je in Amsterdam Noord zijn? Rijd dan een rondje ring. Via de A10 Oost, Zuid en West. Elke afslag is vanaf de A10 Noord binnenring bereikbaar.

Bekijk de animatievideo

A10 Animatie rondje buitenring

Afsluiting A10 Noord buitenring en omleidingen

- Weggedeelte: buitenring A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Inclusief alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118).
- Periode: van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur.
-  Omleiding: via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort); verkeer naar en vanuit Amsterdam Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op- en afritten op de A10 Noord binnenring.

Hoewel het asfalt tussen knooppunt Watergraafsmeer en de aansluiting S114 niet vervangen wordt, is er in overleg met nood- en hulpdiensten toch voor gekozen ook daar de weg af te sluiten. Hiermee proberen we te voorkomen dat de S114 en Schellingwouderbrug overbelast raken en houden we IJburg en Zeeburg zo goed als mogelijk bereikbaar. Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis), of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Lees meer over de afsluiting en omleidingsroutes op de projectpagina.

A10-2 Kaartje buitenring

Ook werkzaamheden aan IJdoorlaan en A8

Enkele wegwerkzaamheden in de omgeving van Amsterdam overlappen met de afsluitingsperiode van de A10 Noord buitenring. De wegwerkzaamheden zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, net als de omleidingsroutes.

- Van 13 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer aan de IJdoornlaan. In fase twee van de werkzaamheden is het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt met de op-/afrit van de A10 (richting Coentunnel) afgesloten voor verkeer. Vanuit Landsmeer is daardoor zowel de oprit naar de A10 als de IJdoornlaan richting Amsterdam niet te bereiken. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Van 12 juli tot 11 augustus is de A8 richting Amsterdam  tussen de N246 en knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de A8 tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Afrit 3 (Zaanstad) is afgesloten van 12 juli 00.30 uur tot 26 juli 06.00 uur.

Lees meer over de werkzaamheden op de site van gemeente Landsmeer en op de A8 projectpagina.

A8 werkzaamheden

Dronebeelden groot onderhoud A10 Noord

In de periodes rond Hemelvaart en Pinksteren hebben we het asfalt op de A10 Noord binnenring al vervangen, zoals te zien is op de videobeelden die we maakten vanuit de lucht. Op de drukste momenten werkten we met 150 mensen aan de weg, terwijl 70 vrachtwagens asfalt af- en aanvoerden. Op de beelden is te zien hoe het asfalt werd verwijderd, waarna nieuw asfalt werd gelegd en de belijning opnieuw werd aangebracht. Ook werden op diverse plaatsen vangrails vernieuwd en bijgeplaatst.

A10 Dronbeeld 01

Heeft u nog vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.