Nieuwsbrief A10 Noord

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Let op: A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel afgesloten vanaf 31 juli

De buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel is helemaal afgesloten van 31 juli 21.00 uur tot 10 augustus 5.00 uur tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan één uur. De binnenring van de A10 Noord, richting Utrecht en Amersfoort, is wel open. Tijdens de wegafsluiting voeren we groot onderhoud uit. De aannemer brengt nieuw asfalt aan, vervangt voegen en herstelt de vangrails. Lees meer in ons persbericht en op de projectpagina A10 Noord.

A10-2 Kaartje buitenring

Advies weggebruikers: rijd een rondje ring

Het advies aan weggebruikers in de richting van Zaanstad en Coentunnel is: rij om via de A10 Oost, Zuid en West. Oftewel: rijd een rondje ring (bekijk de animatievideo). Ook als u in Amsterdam-Noord moet zijn, volg dan de omleidingsroutes en neem geen routes “binnendoor”. De wegen in Amsterdam-Noord zijn niet voorbereid op zoveel extra verkeer. Het loopt dan snel vol en omwonenden hebben er veel last van. Door de inzet van extra bergers op de snelweg en verkeersregelaars in de stad brengen we het verkeer – indien nodig – zo snel mogelijk weer op gang. 

Gaat u aankomend weekend de weg op, of de week erna? Volg dan de omleidingsroutes die staan aangegeven langs de weg. En check voor vertrek de actuele wegsituatie via VanAnaarBeter.nl en navigatiesystemen, zoals Google Maps en Waze. 

A10 Animatie rondje buitenring

Ook werkzaamheden aan IJdoorlaan en A8

Enkele wegwerkzaamheden in de omgeving van Amsterdam overlappen met de afsluitingsperiode van de A10 Noord buitenring. De wegwerkzaamheden zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, net als de omleidingsroutes.

- Van 13 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer aan de IJdoornlaan. In fase twee van de werkzaamheden is het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt met de op-/afrit van de A10 (richting Coentunnel) afgesloten voor verkeer. Vanuit Landsmeer is daardoor zowel de oprit naar de A10 als de IJdoornlaan richting Amsterdam niet te bereiken. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

- Van 12 juli tot 11 augustus is de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de A8 tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Lees meer over de werkzaamheden op de site van gemeente Landsmeer en op de A8 projectpagina.

A8 werkzaamheden

AT5 in gesprek met omgevingsmanager Dick van der Kolk

Het groot onderhoud aan de A10 Noord gaat niet onopgemerkt voorbij in de regio. Wat gaat er gebeuren, hoe lang wordt er gewerkt en welke overlast brengt dit met zich mee? De redactie van het AT5 programma ‘Het Verkeer’ vroeg het aan omgevingsmanager Dick van der Kolk van Rijkswaterstaat. Ook weggebruikers komen aan het woord. Via het YouTube kanaal van Het Verkeer kun je het item terugzien.

AT5 Uitzending met Dick vd Kolk

Heeft u nog vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.