Nieuwsbrief A10 Noord

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

A10 Noord binnenring helemaal klaar

De A10 Noord binnenring ligt er weer goed bij met nieuw asfalt, (deels) nieuwe vangrails en voegen. Tijdens het hemelvaart- en pinksterweekend heeft Boskalis hier in opdracht van Rijkswaterstaat twee keer vier dagen en nachten hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Daarvoor was de weg in de richting van Amersfoort en Utrecht helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). De werkzaamheden waren vervroegd in verband met het coronavirus. Ondanks de beperkingen van de RIVM-richtlijnen is het werk voorspoedig verlopen. De weg is helemaal klaar. De oorspronkelijk geplande werkzaamheden op de A10 Noord binnenring (van 3-13 juli) zijn daarom niet meer nodig. Zo kan de A10 Noord binnenring weer jaren mee.

A10-2 Asfalteren

Kijkje vanuit de lucht

Als weggebruiker of omwonende heeft u mogelijk hinder ondervonden van de werkzaamheden aan de A10 Noord binnenring. U moest misschien omrijden, of heeft geluidsoverlast ervaren. We willen u danken voor uw medewerking en begrip. Om u een beeld te geven van het werk, hebben we deze videobeelden gemaakt vanuit de lucht. Op de drukste momenten werkten we met 150 mensen aan de weg, terwijl 70 vrachtwagens asfalt af- en aanvoerden. Op de beelden is te zien hoe het asfalt werd verwijderd, waarna nieuw asfalt werd gelegd en de belijning opnieuw werd aangebracht. Ook werden op diverse plaatsen vangrails vernieuwd en bijgeplaatst.

Video drone-geel

Deze zomer: groot onderhoud A8 en A10 Noord buitenring

In juli en augustus zetten we het werk voort. We sluiten dan de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam én de A10 Noord buitenring richting Zaanstad af. De aannemer brengt nieuw asfalt aan, vervangt voegen en verbetert de afvoer van regenwater. Op 12 juli starten we met de A8. Vanaf 31 juli overlappen de werkzaamheden op de A8 met de afsluiting van de A10 Noord buitenring. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 1 uur.

A8 richting Amsterdam

De A8 richting Amsterdam is afgesloten van 12 juli 21.00 uur tot 11 augustus 5.00 uur tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Het tweede deel van de A8, tussen knooppunt Zaandam en Coenplein, is gewoon open. De werkzaamheden aan de A8 gaan 7 dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten zijn. Dit weekend (t/m maandagochtend 15 juni 05.00 uur) vinden er overigens al vervroegde werkzaamheden plaats. De rijbaan richting Alkmaar krijgt tussen knooppunt Zaandam en de N246 vervroegd nieuw en stiller asfalt en is daarom geheel afgesloten.

A10 Noord buitenring
De buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel is helemaal afgesloten van 31 juli 21.00 uur tot 10 augustus 5.00 uur tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Om de tussenliggende aansluitingen te bereiken, moet het verkeer omrijden via de A10 in de andere richting. Weggebruikers wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden, via de A10 Oost, Zuid en West. De binnenring van de A10 Noord, richting Utrecht en Amersfoort, is dan wel open. Meer informatie ontvangt u in een volgende nieuwsbrief van de A10 Noord. Of kijk alvast op de projectpagina van de A8 en A10 Noord.

A10-2 Kaartje buitenring

Interview: goede omgevingscommunicatie cruciaal

Terwijl veel mensen het rustig aan deden tijdens het hemelvaart- en pinksterweekend, werd er ondertussen hard aan de weg getimmerd bij de A10 Noord. Om deze grootschalige werkzaamheden in goede banen te leiden, is flink wat regelwerk en communicatie nodig. In een reeks portretten spreken we een aantal sleutelfiguren. In deel 2: Abe Schuring van Boskalis en Dick van der Kolk van Rijkswaterstaat. Hoe zorgen zij er als omgevingsmanagers voor dat de omgeving goed wordt meegenomen?

Lees het interview

A10-2 Interview

Heeft u nog vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.