Nieuwsbrief A10 Noord

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord. U leest hier het laatste nieuws over de werkzaamheden en krijgt meer achtergrondinformatie.

Werk in uitvoering

Het eerste deel van de werkzaamheden aan de A10 Noord binnenring is voorspoedig verlopen. De weg was in de richting van Amersfoort en Utrecht tijdens het hemelvaartsweekend helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). Tussen de S116 en de Zeeburgertunnel is al het asfalt vernieuwd, zoals te zien is op de videobeelden die we maakten vanuit de lucht. Van knooppunt Coenplein tot de S116 zijn de voegen al deels vervangen en de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor volgend weekend. Op de drukste momenten werkten we met 150 mensen aan de weg, terwijl 70 vrachtwagens asfalt af- en aanvoerden. Op de beelden is te zien hoe het asfalt werd verwijderd, waarna nieuw asfalt werd gelegd en de belijning opnieuw werd aangebracht. Ook werden op diverse plaatsen vangrails vernieuwd en bijgeplaatst.

Asfalteren A10_03

Verder werken tijdens pinksterweekend

Donderdagavond 28 mei vanaf 20.00 uur wordt het werk hervat. Tijdens nog een vierdaagse afsluiting vervangen we het asfalt op de rest van de A10 Noord binnenring. Ook ronden we de werkzaamheden af aan de voegen. Tijdens de wegwerkzaamheden aan de A10 Noord binnenring (richting Amersfoort en Utrecht) zal de weg opnieuw helemaal afgesloten zijn tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost. Lokaal verkeer kan de stad bereiken en verlaten via de A10 Noord buitenring (richting Zaanstad en Coentunnel). Dinsdagochtend 2 juni vanaf 05.00 uur is de weg weer open. 

Lees meer over de routes op de projectpagina

Kaartje omleiding A10 Noord-2 Binnenring

Advies weggebruikers: rijd een rondje ring

Het advies aan weggebruikers in de richting van Amersfoort en Utrecht is: rij om via de A10 West, Zuid en Oost. Oftewel: rijd een rondje ring (zie animatie). Ook als u in Amsterdam-Noord moet zijn, volg dan de omleidingsroutes en neem geen routes “binnendoor”. De wegen in Amsterdam-Noord zijn niet voorbereid op zoveel extra verkeer. Het loopt dan snel vol en omwonenden hebben er veel last van. Tijdens de werkzaamheden van afgelopen weekend stroomde het verkeer in de regel goed door.  Op vrijdag zorgden ongevallen op onder meer de A10 West voor files, vooral ter hoogte van de Coentunnel. Hierdoor werd het ook erg druk in Amsterdam-Noord. Zaterdag zagen we een soortgelijk beeld. Door de inzet van extra bergers op de snelweg en verkeersregelaars in de stad brengen we het verkeer – indien nodig – zo snel mogelijk weer op gang. 

Gaat u aankomend weekend de weg op? Volg de omleidingsroutes die staan aangegeven langs de weg. En check voor vertrek de actuele wegsituatie via VanAnaarBeter.nl en navigatiesystemen, zoals Google Maps en Waze. 

Animatie in mockup-grijs

Heeft u nog vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk – uiterlijk binnen enkele dagen – door ons beantwoord.