Rijksweg A9 Algemeen
Beeld: Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief Groot Onderhoud A9

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de wegwerkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. U leest hier het laatste nieuws en krijgt meer achtergrondinformatie.

9 juli tot 25 augustus: groot onderhoud A9 bij Haarlem

In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis deze zomer het asfalt van de A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Op dit traject ligt ook het drukke knooppunt Rottepolderplein. Normaal gesproken telt de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp drie rijstroken richting Utrecht en drie richting Alkmaar. Tijdens de werkzaamheden sluiten we telkens één weghelft af.

Van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 05.00 uur zijn er steeds twee rijstroken beschikbaar in elke richting, op de weghelft waar we niet werken. Dit betekent dat de capaciteit van de weg minder wordt. Ook geldt er een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot meer dan 30 minuten. Bereid uw reis goed voor via www.rws.nl/werkzaamheden.

Overzichtsfoto Rijksweg A9
Beeld: Rijkswaterstaat

Afsluitingen en adviesroutes

Op verschillende momenten sluiten we toe- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar. Op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 kunt u de precieze informatie vinden. Per week of weekend verandert de verkeerssituatie. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid met behulp van gele borden.

We adviseren weggebruikers om een andere route te nemen:

  • Vanuit Alkmaar richting Amsterdam via N244-A7-A8-A10
  • Vanuit Alkmaar richting Haarlem via A9-A22-N208
  • Vanuit Alkmaar richting Rotterdam/Den Haag via N244-N246-A8-A10-A5
  • Vanuit Uitgeest richting Amsterdam via N8-A8-A10
  • Vanuit Rotterdam/Den Haag richting Alkmaar via A5-A10-A8-N8-A9

Nachtafsluiting knooppunt Velsen

In de nachten van 23 tot 25 augustus werkt Boskalis aan knooppunt Velsen. De A9 richting Alkmaar is daar dan afgesloten. Verkeer in die richting kan rijden via de A22 en de Velsertunnel.

Kaartje Hinder A9
Beeld: Rijkswaterstaat

Naar de kust? Strand niet in de file

De werkzaamheden vallen voor alle regio’s grotendeels in de zomervakantie. Met mooi weer verwachten we daarom extra drukte richting de kust bij Haarlem. Vanwege de beperkte capaciteit van de A9 zullen de omliggende wegen erg druk zijn. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis en kijk ook eens naar reisalternatieven zoals het openbaar vervoer. Gaat u via Haarlem naar de kust? Strand niet in de file!

Foto strand algemeen
Beeld: Mediatheek Rijksoverheid

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt binnen enkele dagen door ons beantwoord.