Rijksweg A9 Algemeen

Nieuwsbrief Groot Onderhoud A9

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de wegwerkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. U leest hier het laatste nieuws en krijgt meer achtergrondinformatie.

19 tot 23 juli: oprit Rottepolderplein en afrit Haarlem-Zuid afgesloten

Deze zomer vernieuwen we het asfalt van de A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Er zijn dan minder rijstroken beschikbaar, waardoor het drukker is op de weg.

Op verschillende momenten sluiten we toe- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar. Op onze website kunt u de precieze informatie vinden. Per week of weekend verandert de verkeerssituatie. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Bereid uw reis goed voor via  www.rws.nl/werkzaamheden  en volg de gele omleidingsborden. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Werkzaamheden 19 tot 23 juli

Aankomende week – van maandag 19 juli 05.00 uur tot vrijdag 23 juli 2021 21.00 uur – worden er richting Utrecht/Den Haag vanaf het knooppunt Rottepolderplein tot knooppunt Raasdorp werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h.

Vanuit Alkmaar is de afrit knooppunt Rottepolderplein richting Haarlem/Halfweg weer open. Knooppunt Rottepolderplein is afgesloten voor verkeer vanuit Haarlem richting Utrecht/Den Haag. Vanuit Alkmaar is de afrit Haarlem-zuid richting de N205 afgesloten.

Adviesroutes

Verkeer vanuit Haarlem richting Utrecht/Den Haag kan via de N205 naar de A9 rijden. Richting Alkmaar kunt u ook via de N208 en A22 naar de A9 rijden. Vanuit Halfweg kan verkeer via de N200, het westelijk havengebied en de A5 richting Utrecht/Den Haag rijden.

Kaartje 1B

“Wij zorgen voor veilige, logische én begrijpelijke omleidingen”

Op werkdagen staat de A9 behoorlijk vol in de ochtend- en avondspits; niets bijzonders. Maar wat deze weg uniek maakt, is de drukte op mooie stranddagen. Want voor veel mensen is de A9 dé weg naar de kust bij Bloemendaal en Zandvoort. Dit maakt de verkeersmaatregelen rondom groot onderhoud ook in de vakantieperiode een uitdaging. Een mooie klus voor verkeersmanager Rick Schulz van Rijkswaterstaat en projectleider Kevin Daatselaar van Traffic&More. Wat is de rol van een verkeermanager in het project en waar houden zij zoal rekening mee?

Lees het interview

A9 Interview Rick en Kevin

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt binnen enkele dagen door ons beantwoord.