Rijksweg A9 Algemeen

Nieuwsbrief Groot Onderhoud A9

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de wegwerkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. U leest hier het laatste nieuws en krijgt meer achtergrondinformatie.

Komend weekend: op- en afrit Haarlem-Zuid én oprit A9 richting A5 afgesloten

Deze zomer vernieuwen we het asfalt van de A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Er zijn dan minder rijstroken beschikbaar, waardoor het drukker is op de weg.

Op verschillende momenten sluiten we toe- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar. Op onze website kunt u de precieze informatie vinden. Per week of weekend verandert de verkeerssituatie. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Bereid uw reis goed voor via www.rws.nl/werkzaamheden en volg de gele omleidingsborden. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Werkzaamheden zaterdag 24 tot zondag 25 juli

Aankomend weekend – van zaterdag 24 juli 08.00 uur tot zondag 25 juli 2021 21.00 uur – worden er richting Utrecht/Den Haag vanaf Haarlem-zuid tot en met knooppunt Raasdorp werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h.

Vanuit Alkmaar is de afrit Haarlem-zuid naar de N205 afgesloten. De oprit Haarlem-zuid richting Utrecht/Den Haag is afgesloten. De verbindingsboog van de A9 naar de A5 is ook afgesloten.

Adviesroutes

Verkeer vanuit Haarlem richting Utrecht/Den Haag kan via de A200/N200 en A5 naar de A9 rijden. Verkeer richting Haarlem kan gebruik maken van de afrit Rottepolderplein en de A200/N200. Verkeer op de A9 richting Den Haag en Rotterdam kan via de A4 rijden.

Omgevingsteam: “Zo min mogelijk overlast voor de omgeving”

Tussen knooppunt Raasdorp en Velsen loopt de A9 langs weilanden, recreatiegebied Spaarnwoude en Spaarndam, om daarna met een brug zijkanaal C over te steken. De weg is een belangrijke verbinding met de duinen en stranden, met Haarlem en IJmuiden en dorpen in de omgeving. Groot onderhoud aan de weg betekent voor Rijkswaterstaat dan ook de nodige communicatie, afstemming en het aanvragen van vergunningen. Hiervoor is het omgevingsteam verantwoordelijk, onder leiding van omgevingsmanager Mike ter Hoeven. Waarom is omgevingsmanagement onmisbaar voor het groot onderhoud? En hoe houd je de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk?

Lees het interview

26-30 juli: oprit Haarlem-Zuid en oprit A5 richting A9 afgesloten

Van maandag 26 juli 05.00 uur tot vrijdag 30 juli 2021 21.00 uur worden er richting Utrecht/Den Haag vanaf Haarlem-zuid tot Badhoevedorp werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h.

De oprit Haarlem-zuid vanaf de N205 is richting Utrecht/Den Haag afgesloten. Daarnaast is de verbindingsboog vanaf de A5 naar de A9 in de richting van Badhoevedorp afgesloten.

Adviesroutes

Verkeer vanuit Haarlem richting Utrecht/Den Haag kan via de A200/N200 en A5 naar de A9 rijden. Verkeer vanuit Den Haag kan richting Badhoevedorp gebruik maken van de A4 en de A9 richting Alkmaar.

Bereid uw reis goed voor via www.rws.nl/werkzaamheden en volg de gele omleidingsborden. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

“De reis is nu omslachtiger, maar de bestemming meer dan de moeite waard!”

De A9 is een cruciale route om badplaatsen als Bloemendaal en Zandvoort te bereiken. Werkzaamheden aan de snelweg hebben dus ook invloed op strandgangers. Op mooie stranddagen is het daarom belangrijk dat strandbezoekers bekend zijn met de werkzaamheden en de mogelijke gevolgen voor hen. Vanuit Zandvoort Marketing is directeur Lana Lemmens verantwoordelijk voor de communicatie richting het publiek. We spraken haar over de invloed van de werkzaamheden op Zandvoort. Wat betekenen de werkzaamheden van Rijkswaterstaat voor bezoekers aan Zandvoort? En wat is het reisadvies als je naar Zandvoort wilt komen deze zomer?

Lees het interview

Combifoto interview Zandvoort

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt binnen enkele dagen door ons beantwoord.