Rijksweg A9 Algemeen

Nieuwsbrief Groot Onderhoud A9

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de wegwerkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. U leest hier het laatste nieuws en krijgt meer achtergrondinformatie.

2-6 augustus: oprit Haarlem-Zuid en afrit Rottepolderplein vanuit Raasdorp afgesloten

Van maandag 2 augustus 05.00 uur tot vrijdag 6 augustus 20.00 uur worden er richting Alkmaar vanaf Haarlem-Zuid tot en met knooppunt Rottepolderplein werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h.

Vanuit Utrecht/Den Haag is de afrit Rottepolderplein richting Haarlem/Halfweg afgesloten. Richting Alkmaar is de oprit Haarlem-Zuid vanaf de N205 afgesloten. Op de N205 vanuit Haarlem richting de A9 is de snelheid tijdelijk verlaagd van 100 naar 70 km/h om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

Adviesroutes

  • Verkeer richting Haarlem kan gebruik maken van de afrit Haarlem-Zuid en de N205.
  • Verkeer richting Halfweg (vanuit de richting van Utrecht/Den Haag) kan vanaf de A9 via de A5, het westelijk havengebied en de N200 rijden.
  • Verkeer vanuit Haarlem-Zuid kan richting Alkmaar via de A200/N200 en het Rottepolderplein naar de A9 rijden.

Bereid uw reis goed voor via www.rws.nl/werkzaamheden en volg de gele omleidingsborden. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Per week of weekend verandert de verkeerssituatie op de A9 als gevolg van het groot onderhoud. Op onze website kunt u de precieze informatie vinden per week.

Kaartje A9 Deelfase 2A

Hoofduitvoerder Boskalis: “We maken 25 werkweken in zes weken doorlooptijd”

Asfalt rippen en frezen, betonconstructies inspecteren en repareren en voegen vervangen: Jacob van der Heide kent alle details van de werkzaamheden aan de A9. Als hoofduitvoerder van Boskalis is hij sinds de start van het project betrokken. We spraken hem over de bijzonderheden van zijn werk.

“Het groot onderhoud aan de A9 draait om het vernieuwen van het asfalt”, vertelt Jacob. “Met asfaltstrijkmachines, kleefwagens en verschillende typen walsen komt Boskalis dus naar de A9 om deze klus te klaren. Maar je voelt al aan: dat gaat niet zomaar. Rondom groot onderhoud moet ongelooflijk veel worden geregeld. Er moet een draaiboek liggen, het werkvak moet worden afgesloten voor verkeer en de omgeving moet van de werkzaamheden op de hoogte worden gebracht. Dit verzorgen wij met een heel team vanuit Rijkswaterstaat en Boskalis. Ik ben tijdens de voorbereidingen én tijdens de werkzaamheden een aanspreekpunt voor beide organisaties.”

Lees het interview

Werkzaamheden A9 Temporary

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt binnen enkele dagen door ons beantwoord.