Rijksweg A9 Algemeen
Beeld: Rijkswaterstaat

Nieuwsbrief Groot onderhoud A9

Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de wegwerkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. U leest hier het laatste nieuws en krijgt meer achtergrondinformatie.

Van 9-13 augustus aan het werk tussen Rottepolderplein en Velsen

Van maandag 9 augustus 05.00 uur tot vrijdag 13 augustus 2021 21.00 uur worden er richting Alkmaar vanaf knooppunt Rottepolderplein tot knooppunt Velsen werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h.

Afsluitingen

  • Op knooppunt Rottepolderplein is de oprit richting Alkmaar afgesloten.
  • Vanuit Utrecht/Den Haag is de afrit Rottepolderplein richting Haarlem/Halfweg ook afgesloten.
  • Daarnaast is de A22 vanaf knooppunt Velsen richting IJmuiden en Beverwijk afgesloten.

Adviesroutes

  • Verkeer vanuit Haarlem richting Alkmaar kan via de N205 en de oprit Haarlem-Zuid naar de A9 rijden. Het is ook mogelijk om via de N208, A22 en A9 richting Alkmaar te rijden.
  • Verkeer richting Haarlem kan gebruik maken van de afrit Haarlem-Zuid en de N205.
  • Verkeer richting Halfweg (vanuit de richting van Utrecht/Den Haag) kan vanaf de A9 via de A5, het westelijk havengebied en de N200 rijden.
  • Verkeer richting Beverwijk kan de A9 volgen en keren bij de afrit Heemskerk. Dan kan er via de A9, A22 naar Beverwijk, IJmuiden en de N208 gereden worden.

Bereid uw reis goed voor via www.rws.nl/werkzaamheden en volg de gele omleidingsborden. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Per week of weekend verandert de verkeerssituatie op de A9 als gevolg van het groot onderhoud. Op onze website kunt u de precieze informatie vinden per week.

AT5 in gesprek met omgevingsmanager Mike ter Hoeven

Het groot onderhoud aan de A9 gaat niet onopgemerkt voorbij in de regio. Waarom is het onderhoud nodig? En waarom vinden de werkzaamheden eigenlijk in de zomer plaats? De redactie van het AT5 programma ‘Het Verkeer’ vroeg het aan omgevingsmanager Mike ter Hoeven van Rijkswaterstaat. Ook weggebruikers komen aan het woord. Via de website van AT5 kunt u het item bekijken.

Verkeerspsycholoog: 'Voorkom stress en verwarring, check ook je dagelijkse route voor vertrek'

Werk aan de weg: dat betekent voor veel mensen 'even gas minderen' of 'even omrijden'. Maar is dat wel zo makkelijk? Zeker als je onverwachts moet afwijken van je route én je routine kan dat twijfel opleveren. Of je het gebied nu op je duimpje kent of voor het eerst ergens rijdt, met de navigatie aan. Daarom werkt Chantal Merkx, verkeerspsycholoog bij Rijkswaterstaat, dagelijks aan heldere informatie voor weggebruikers. Ook rondom het groot onderhoud aan de A9. Wat doet een verkeerspsycholoog precies? En welk advies heeft ze als je over de A9 rijdt in deze periode?

Lees het interview

Heeft u vragen?

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. Heeft u toch nog vragen, kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9 of stel uw vraag telefonisch via 0800-8002 (gratis). Uw vraag wordt binnen enkele dagen door ons beantwoord.