Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt, naar verwachting vanaf 2022, de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Pijpleiding schuift op voor de verbreding van de A2

Petrochemical Pipeline Services (PPS) beheert in Europa ondergrondse petrochemische leidingen. Hierdoorheen lopen chemische vloeistoffen onder hoge druk. In Nederland loopt één zo'n pijpleiding over een tracé van 200 km. Die transporteert, tussen Rotterdam en Chemelot, vloeistoffen die als grondstof dienen voor de naftakrakers van SABIC. Dit zijn installaties die etheen en propeen produceren voor de verschillende kunststoffenfabrieken. De leiding loopt deels parallel aan de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide. Omdat de snelweg op dat traject wordt verbreed, moet ook deze pijpleiding worden verplaatst. De leiding heeft een diameter van 8 inch, wat gelijk staat aan ongeveer 20 cm. Het is een hele operatie, die zorgvuldig en goed voorbereid moet gebeuren.

Lees meer

Marc Schalkx PPS
Beeld: © Petrochemical Pipeline Services (PPS)

'De A2 is de levensader van Zuid-Limburg.'

Stein is een fijne gemeente om te wonen en te werken. Bovendien zijn de kernen goed bereikbaar, mede dankzij de A2 en A76. Danny Hendrix kan het beamen. Niet alleen als geboren en getogen inwoner, maar ook als wethouder fysieke leefomgeving. Die leefbaarheid en bereikbaarheid wil de gemeente graag behouden en versterken. Hendrix is ervan overtuigd dat de verbrede A2 zal bijdragen aan de aantrekkelijkheid van Stein.

Lees meer

Wethouder Danny Hendrix, gemeente Stein
Beeld: © Gemeente Stein

Logistiek dienstverlener wil de A2 in beweging houden

Nabij de haven van Born, niet ver van de A2 op industriepark Sluisweg, is Broekman Logistics Limburg gevestigd. Elke dag komen en vertrekken veel transporten naar deze logistieke dienstverlener. Veelal via het water, maar ook via de weg. De eerste en laatste autokilometers gaan áltijd via de A2, door het smalste stukje Nederland. Vanwege incidenten of slecht weer staat het verkeer hier steeds vaker vast. Dat is niet prettig voor omwonenden en automobilisten, maar ook niet voor de logistieke planning en bedrijfsvoering van bedrijven als Broekman. De verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide zal dat leed hopelijk verzachten.

Lees meer

Dieter van Gortel, Broekman Logistics
Beeld: © Broekman Logistics

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.