Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Een kijkje achter de schermen bij het team techniek van de verbreding A2

Rij je nu over de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide, dan zie je nog niet veel van de aankomende verbreding. Er worden grote kabels en leidingen verlegd en er wordt archeologisch onderzoek gedaan, maar verder gebeurt het werk vooral achter de schermen. Wat wordt er nu al allemaal gedaan? We vragen het Michel Brouwer van het team techniek.

Lees meer

Viaduct Sittardseweg (team techniek)

Gedeputeerde Mackus blij met verbreding verkeersader in smalste deel Nederland

Gedeputeerde Hubert Mackus van Landbouw, Landschap en Mobiliteit tekende eind vorig jaar samen met minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) symbolisch het Tracébesluit voor de A2 Het Vonderen – Kerensheide. Hij praat over het belang van de verbreding voor de provincie Limburg.

Lees meer

Ondertekening Tracébesluit A2 Het Vonderen - Kerensheide
: Photostique

Verleggen petrochemische pijpleiding: minder impact met horizontale boringen

Door het verbreden van de A2 moet tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide zo’n 8 kilometer petrochemische pijpleiding worden verlegd. In mei zijn de werkzaamheden hiervoor volgens planning gestart. Nieuw binnen het project is dat een paar kilometer van het traject via horizontaal gestuurde boringen wordt aangelegd. En dat heeft belangrijke voordelen voor de natuur en de omgeving.

Lees meer

Verleggen pijpleiding
Beeld: © Denys

Wat wilt u lezen in de nieuwsbrief?

We werken nu hárd aan de voorbereiding van de verbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide. Dat betekent dat er veel achter de schermen gebeurt. Het belangrijkste nieuws bundelen we in deze digitale nieuwsbrief. Wat wilt u graag lezen in deze nieuwsbrief? Welke onderwerpen mogen meer aan bod komen? Laat het ons weten en mail naar secretariaata2vk@rws.nl.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.