Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Natuurcompensatie A2 Het Vonderen - Kerensheide

Bij de aanleg van nieuwe wegen houdt Rijkswaterstaat zo veel mogelijk rekening met de natuur. Toch is aantasting van beschermde natuur soms onvermijdelijk doordat ons wegennetwerk verschillende natuurgebieden doorkruist. Met onder meer de aanleg van heide of bos compenseren we deze natuur. Zo ook voor het verbreden van de A2 Het Vonderen – Kerensheide.

Lees verder

Natuurcompensatie 'Hout
Beeld: © Provincie Limburg

Video: omwonenden van de A2 aan het woord over hun ervaring met het buurtenplatform

Het is niet niks, als de snelweg waar je al jaren bij in de buurt woont ineens wordt verbreed. Als er dan ook nog tunnels en viaducten verdwijnen waar je vaak gebruik van maakt, is de drang om je te laten horen nog groter. Daarom is in 2016 het Buurtenplatform opgericht. Zo worden de belangen van omwonenden van de A2 tussen Het Vonderen – Kerensheide behartigd. Een aantal deelnemers van het buurtenplatform vertelt in een video hoe zij de samenwerking met Rijkswaterstaat en hun betrokkenheid bij dit project hebben ervaren.

Wil Kerkhof uit Baakhoven is blij met het Buurtenplatform: ‘Als je in een vroeg stadium betrokken wordt en kunt meedenken, werkt dat goed.’ Herman Vrehen, voorzitter sinds 2017: ‘Het heeft de gemeenten Echt-Susteren, Sittad-Geleen en Stein, de provincie, het waterschap en Rijkswaterstaat echt dichter bij elkaar gebracht.’

Bekijk video

Buurtenplatform A2VK
Beeld: © Rijkswaterstaat

Ingenieursbureau helpt met opstellen contract A2 Het Vonderen - Kerensheide

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ondersteunt het technische team van Rijkswaterstaat sinds 1 september bij het project A2 Het Vonderen – Kerensheide. Projectleider infrastructuur Jeroen van Beers legt uit wat het ingenieursbureau precies doet. ‘Wij moeten zorgen dat er een duidelijk contract wordt opgesteld waarmee een aannemer geselecteerd wordt die het werk gaat uitvoeren.’

Lees verder

Artikel RHDHV

Planning van het project

Achter de schermen zijn we druk bezig met de verbreding van de A2 Het Vonderen - Kerensheide. Buiten doen we al een aantal voorbereidende onderzoeken. En er zijn al leidingen verlegd en een deel van het archeologisch onderzoek is gedaan. De planning voor het hele project ziet u op de afbeelding hierboven.

Klik hier voor een grotere versie.

Tijdlijn A2

Wat wilt u lezen in de nieuwsbrief?

We werken nu hárd aan de voorbereiding van de verbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide. Dat betekent dat er veel achter de schermen gebeurt. Het belangrijkste nieuws bundelen we in deze digitale nieuwsbrief. Wat wilt u graag lezen in deze nieuwsbrief? Welke onderwerpen mogen meer aan bod komen? Laat het ons weten en mail naar secretariaata2vk@rws.nl.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.