Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Aanbestedingsprocedure voor de wegverbreding A2 op koers

Meteen nadat de minister in mei 2022 het uitvoeringsbesluit voor het project structurele verbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide nam, zijn we de aanbestedingsprocedure voor de verbreding A2 begonnen.

Er hebben zich 4 kandidaten gemeld om het project uit te voeren. We hebben de eerste dialooggesprekken inmiddels met hen gevoerd. Hoe het traject er verder uit gaat zien, vertelt projectmanager Verbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide Frans Hendrikx van Rijkswaterstaat.

Lees meer

Overzichtskaart A2

Gasunie en Van Voskuilen verleggen 6 gasleidingen

Gasunie en opdrachtnemer Van Voskuilen Industrie (VVI) hebben in 2022 hard gewerkt aan het verleggen van de gasleiding. Dat was nodig om ruimte te maken voor de verbreding van de A2 Het Vonderen-Kerensheide.

Hendri Timmerman (tracébeheerder), Arjan van Ommeren (projectleider) van de Gasunie en Geert Schepers (projectmanager) van VVI vertellen over dit omvangrijke, maar goed verlopen project.

Lees meer

Werkzaamheden gasleiding Gasunie

Schetsontwerp knoteik als monument goedgekeurd

De landschapsarchitect maakte het ontwerp voor de inmiddels monumentale knoteik: een mooie plaats in de luwte van de geluidswal, met een informatietafeltje erbij dat is gemaakt van een schijf uit de oude knoteik zelf.


Art impressie knoteik als monument, perspectief vanuit kruising Gebroekweg - Baakhoven
Het A2VK Buurtenplatform, IVN Born-Land van Swentibold, de Bomenstichting en de gemeente Echt-Susteren hebben dit ontwerp goed ontvangen. Toen in 2020 bekend werd dat we de knoteik niet konden verplanten, hebben we gezocht naar een passende bestemming.

Met het tracébesluit als uitgangspunt kon het niet anders dan dat de knoteik moest wijken. Daarom wordt hij met beleid gekapt en als monument teruggezet. Het monument wordt ook een recreatief rustpunt langs de lokale weg, waar veel fietsers en wandelaars langskomen.

Lees meer

Visualisatie kunstwerk knoteik

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.