Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Planning van het project

De verbreding van de A2 Vonderen - Kerensheide gaat volgens planning. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanbesteding zijn in afrondende fase. 

Klik hier voor de grote afbeelding. 

Tijdlijn verbreding A2
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Gasleidingverleggingen: start zomer 2022

We schreven eerder al over de verlegging van de gasleidingen in het kader van de verbreding van de A2. Het gaat in totaal om zes verleggingen. Deze worden dit jaar allemaal uitgevoerd door de Gasunie. Zij starten voor de zomervakantie en zullen het werk dit najaar afronden. 

Gasleiding in weiland met bloemen op de voorgrond

Landschapsarchitect maakt inrichtingsontwerp knoteik

Zoals eerder bericht kan de eeuwenoude knoteik die bij Susteren langs de A2 staat niet verplant worden. Buurtenplatform A2VK, Bomenstichting en IVN Born-Land van Swentibold hebben het voorstel gedaan om de gekapte knoteik als monument te plaatsen. In samenspraak met de gemeente Echt-Susteren is hiervoor een geschikte locatie gevonden, namelijk bij de kruising van de Gebroekweg, Baakhoven en Kamer. De landschapsarchitect die is betrokken bij de verbreding van de A2 maakt hier op dit moment een inrichtingsontwerp voor. Hierover later meer!

Grote knoteik in een bos

Grondverwerving voor verruiming A2 gaat laatste fase in

Om de A2 tussen Het Vonderen en knooppunt Kerensheide te kunnen verbreden, moet Rijkswaterstaat in het bezit zijn van de grond waar deze verbreding op plaatsvindt. Een proces dat zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokken partijen moet worden uitgevoerd. Rijkswaterstaat is het grondverwervingsproces daarom op tijd gestart en gaat nu over tot de laatste fase: de onteigeningsprocedure.

Lees hier het hele artikel

Weiland met bomen op de horizon en stuk snelweg aan de zijkant

Buurtenplatform A2VK: zo worden buurtbewoners gehoord

De verbreding van de A2 Het Vonderen - Kerensheide komt in een nieuwe fase. Nu het voortraject afgerond is, gaat Rijkswaterstaat op zoek naar een aannemer die het project uit wil voeren. Het A2VK Buurtenplatform blijft ook in deze fase nauw bij het project betrokken. ‘Hoe minder hobbels, hoe beter.’

Lees hier het hele artikel

Snelweg met viaduct

Nieuwe voorzitter Buurtenplatform A2VK: ‘Hoe Rijkswaterstaat ons betrekt is vernieuwend’

Kor Bonnema is de nieuwe voorzitter van het A2VK-Buurtenplatform. Hij is door de leden gekozen en tijdens de buurtenplatformbijeenkomst van 5 april voorgesteld aan de vertegenwoordigers van de buurtschappen en bestuurlijke partners. Bonnema bekleedt de functie tot en met het einde van het project in 2027 en stelt zichzelf aan u voor.

Lees hier het hele artikel

Kor Bonnema in pak
Beeld: ©Anne Jannes

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.