Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina.

Beschermde diersoorten langs de A2 in kaart brengen en alternatieven bieden

Dassen, bevers, vleermuizen, boomkikkers, rugstreeppadden, eekhoorns en roofvogels. Al deze beschermde diersoorten komen langs de snelweg A2 in Limburg voor.

Ecoloog Linda Wortel brengt het gebied langs de A2 in kaart omdat de snelweg wordt verbreed. Zij kijkt in welke gevallen alternatieve verblijfplaatsen voor deze dieren nodig zijn.

Lees meer

Twee dassen in het donker
Beeld: ©RWS

Natuurcompensatie bij verbreding van de A2

Natuur die verdwijnt voor de aanleg van een snelweg wordt gecompenseerd met nieuwe natuur. Ook tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Micha van Hoof, projectleider plattelandsontwikkeling bij de Provincie Limburg, vertelt wat er in deze provincie gebeurt.

Voor de uitbreiding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide moet ongeveer 2 ha natuur wijken. Deze 2 ha wordt op een viertal provinciale percelen met in totaal 3,5 ha gecompenseerd.

Lees meer

Gebied natuurcompensatie
Beeld: ©RWS

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.