Nieuwsbrief A2 verbreding Het Vonderen - Kerensheide

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide verbindt Zuid- en Midden-Limburg met de rest van Nederland en het buitenland. Goede bereikbaarheid en doorstroming is daarom van groot belang. Rijkswaterstaat verbreedt de A2 in Midden-Limburg naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Voordat het zover is, hebben we nog een aantal stappen te gaan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

Kijk voor meer informatie op onze projectwebsite.

Update voorbereidende werkzaamheden A2 Het Vonderen - Kerensheide

Eind februari 2024 is aannemer Boskalis gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Inmiddels is op diverse locaties de begroeiing weggehaald en zijn er verschillende bodemonderzoeken gestart.

Lees meer

Langs de A2 gevonden bommen en granaten tot ontploffing gebracht

Voordat de verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide plaats kan vinden moet eerst grondig onderzoek worden gedaan naar niet ontplofte explosieven uit bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog. In de afgelopen periode zijn er al diverse niet ontplofte brisant en mortiergranaten uit de grond gehaald. De munitie wordt veilig in een container bewaard, totdat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) langs komt om deze explosieven tot ontploffing te brengen.

Lees meer

Nieuwe website voor verbreding van de A2 gelanceerd

De nieuwe projectwebsite www.a2vonderenkerensheide.nl is nu online. Deze site biedt weggebruikers en omwonenden uitgebreide informatie over de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide.

Op de website vind je onder andere meer informatie over het project, het laatste nieuws, de werkzaamheden en de planning. Bezoek de site om op de hoogte te blijven en meld je aan voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat. U kunt (ook) gratis bellen met 0800 - 8002 (maandag t/m vrijdag van 07.00 uur - 20.00 uur, zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 uur - 18.30 uur). Of gebruik het contactformulier.