Brug over de Noord

Brug over de Noord: voorbereidingen in volle gang!

Beste relatie,

De voorbereidingen van de renovatie van de Brug over de Noord zijn in volle gang. In deze nieuwsbrief geven wij jullie een update van de laatste ontwikkelingen in het project. Donderdag 6 juli 2023 heeft Rijkswaterstaat de vervanging van de technische installaties van de Brug over de Noord definitief gegund aan de combinatie Yunex Traffic B.V. – Heijmans Infra B.V. Inmiddels is de opdrachtnemer druk bezig met het doornemen van documenten om aan het ontwerp van de renovatie te gaan werken. Rijkswaterstaat heeft deze combinatie de vervanging van de technische installaties van de Brug over de Noord definitief gegund.

Heijmans – Yunex zijn gestart met voorbereidingen
Yunex – Heijmans vervangt de oude technische installaties van de Brug over de Noord door een nieuw systeem voor bediening, besturing en bewaking. Door deze nieuwe standaardsystemen kan Rijkswaterstaat brugstoringen in de toekomst sneller oplossen. Zo zullen (vaar)weggebruikers minder last hebben van brugstoringen. Naast het vervangen van de technische installaties wordt de brug onderhouden.

Bereikbaarheidsaanpak om overlast zo veel mogelijk te beperken
In voorbereiding op de werkzaamheden maken we samen met Zuid-Holland Bereikbaar een bereikbaarheidsaanpak. In deze aanpak werken we mobiliteitsmaatregelen uit om de overlast voor omwonenden en andere (vaar)weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Begin volgend jaar zullen we hier meer over delen.

Ook gaan we onze communicatiestrategie versterken, hiervoor hebben we een communicatiebureau ingeschakeld. Hierbij maken we gebruik van de input die stakeholders ons hebben gegeven. Daarnaast werken we crisisscenario’s uit die we volgend jaar verder zullen toelichten.

Afstemmen met raakvlakprojecten
Om de renovatie in goede banen te leiden, stemmen we af met de raakvlakprojecten binnen Drechtsteden die verband houden met de renovatie. Dit zijn projecten die niet tegelijkertijd met de Brug over de Noord geblokkeerd mogen zijn. Denk hierbij aan de Papendrechtse brug, de Noordertunnel of de Verkeersbrug Dordrecht. We bekijken hoe we samen kunnen werken aan bereikbaarheid, communicatie of andere mogelijke raakvlakken.

Begin volgend jaar organiseren we een fysieke informatiebijeenkomst om gedetailleerder in te gaan op de lopende thema’s binnen het project. Houd voor de fysieke informatiebijeenkomst uw mailbox in de gaten. We nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u in de tussentijd meer weten? Op de website van Brug over de Noord vindt u meer informatie over de werkzaamheden.

Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail.

Voor nu wensen wij u fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar! 

Met vriendelijke groet,
 
Ibtisame Saidi (ibtisame.saidi@rws.nl en 06-50166436)
Ayesha Alakhramsing(ayesha.alakhramsing@rws.nlen 06-)
Omgevingsteam Brug over de Noord