Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Opening A16 Rotterdam in 2025

Minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven hebben op 7 december de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de projecten die Rijkswaterstaat momenteel uitvoert, waaronder A16 Rotterdam. Uit hun toelichting blijkt dat de geplande openstelling van de eerste energie neutrale snelweg met tunnel verschuift van 2024 naar 2025. Er zijn meerdere factoren die tot vertraging hebben geleid. Lees hier het volledige artikel. 

A16 Rotterdam - werkzaamheden

A16 Rotterdam pilot voor stikstofreductie in bouwsector

De eerste volledig elektrische 25 tons graafmachine van Nederland is bij de werkzaamheden aan de nieuwe snelweg A16 Rotterdam in gebruik genomen. De A16 Rotterdam is daarmee het eerste project dat gebruik maakt van pilotregeling voor stikstofreductie in de bouwsector en gaat aan de slag met de elektrificatie van materieel. Vanaf begin 2021 zullen meer elektrische machines op het project in gebruik worden genomen zoals een 30 tons rupsgraafmachine, 16 tons mobiele graafmachine, asfaltzaagmachine, 20 tons shovel. Lees hier het volledige artikel.

Elektrische graafmachine

A16 Rotterdam in vogelperspectief

Vanuit de lucht zie je de vorderingen aan de A16 Rotterdam pas echt goed. Daarom stuurden we onlangs onze luchtfotograaf weer op pad om de bouw vast te leggen. Bekijk hier de luchtfoto's. 

Luchtfoto december 2020

Koffiekop van klei uit het land van Chabot: de Rottekop

Koffiedrinken uit een ‘Rottekop’ gemaakt van klei uit het land van Chabot. Dat kan binnenkort. Ontwerper Iris Veentjes, bedenker van Bakkie Trots, kwam er begin december speciaal 7 grote emmers klei voor scheppen. Bekijk hier het filmpje.

klei uit Rotte
Beeld: ©Bas Czerwinski / Chabot Museum

Bouwbrug bij Grindweg/Bergweg Zuid op z'n plek

In de avond/nacht van woensdag 9 op donderdag 10 december hesen we de tijdelijke bouwbrug over de Grindweg/Bergweg Zuid in. De bouwbrug is onderdeel van de bouwweg waarmee bouwverkeer wordt gescheiden van het reguliere verkeer. Dat is veiliger en zorgt voor minder overlast. Huisfotograaf Sjaak Boot was bij de werkzaamheden. Bekijk hier de beelden. 

Inhijsen bouwweg Grindweg Bergweg Zuid

Volg ons ook op sociale media

Het project A16 Rotterdam was al te vinden via de projectwebsite maar is nu ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Regematig plaatsen we daar updates en informatie over het project en de werkzaamheden. Neem vooral een kijkje op deze pagina's en volg ons!

Contactinformatie A16 Rotterdam

Fijne feestdagen!

Ook al is het anders dan anders, namens alle medewerkers van de A16 Rotterdam wensen we u fijne feestdagen en een gezond 2021. Ook bij de A16 Rotterdam genieten we van een paar vrije dagen. Maandag 4 januari pakken we de werkzaamheden weer op. Mocht u ons komende weken toch willen bereiken dan kan dat via onderstaand telefoonnummer en mailadres.

Kerskaart A16 Rotterdam

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.