Nieuwsbrief A16 Rotterdam

In deze nieuwsbrief leest u over actuele ontwikkelingen in het project A16 Rotterdam. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite.

Wij wensen u een heel mooi 2020 toe!

Rijkswaterstaat en De Groene Boog wensen u het allerbeste voor 2020. Met veel voorspoed en uiteraard een goede gezondheid. 2020 wordt een belangrijk jaar voor de A16 Rotterdam. Er wordt gestart met de bouw van de half verdiepte tunnel in het Lage Bergse Bos, inclusief de tunnelmonden in het Terbregseveld en bij de Bergweg Zuid en Grindweg. Daarnaast neemt de intensiteit van de werkzaamheden toe bij de toekomstige aansluitingen op de A13, de Ankie Verbeek-Ohrlaan, de N471 en het Terbregseplein.

Lees meer over de werkzaamheden aan de A16 Rotterdam in 2020.

Werkzaamheden langs de N209

In de avonden en nachten van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 werkt bouwcombinatie De Groene Boog langs de N209/Doenkade. De Groene Boog verwijdert groen om ruimte te maken voor de nieuwe snelweg. De N209 wordt op verschillende delen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Verkeer wordt omgeleid via de N471, N470 en de A13. Gele borden en informatiepanelen langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Meer informatie over de werkzaamheden langs de N209.

A16 Rotterdam virtueel al klaar

De A16 Rotterdam is klaar. Al een paar maanden. Niet in het echt, maar als virtueel 3D model in een hypermoderne digitale omgeving. Met onder meer als doel zo realistisch mogelijk te kunnen kijken, of de echte weg buiten wordt gebouwd volgens de eisen die vooraf zijn gesteld.Bouwcombinatie De Groene Boog ontwikkelde deze 'Twin 16’, de ‘digitale tweeling’ van de A16 Rotterdam.

Lees het volledige interview met André de Groen, Twin 16-coördinator, in het vakblad Land en Water.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.