Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Online informatiebijeenkomst A16 Rotterdam

Er gebeurt veel rondom het Terbregseplein en Terbregseveld. Daarover praten we u graag bij. Omdat dat nog niet fysiek kan, doen we dat via een online bijeenkomst op dinsdag 7 juli van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Via www.a16rotterdam.nl/online kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst. Op diezelfde pagina kunt u de bijeenkomst op 7 juli ook volgen.

Geluidsdempend asfalt op de A20

De A20 richting Gouda tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Gouwe is de komende twee weekenden afgesloten. De eerste afsluiting vindt plaats op vrijdag 3 juli 22.00 uur tot maandag 6 juli 05.00 uur. De tweede afsluiting is van vrijdag 10 juli 22.00 uur tot maandag 13 juli 05.00 uur. Op de A20 tussen knooppunt Terbregseplein en de afrit Capelle aan den IJssel legt het team van de A16 Rotterdam een nieuw type geluiddempend asfalt aan, tweelaags ZOAB fijn. Meer informatie over de weekendafsluiting is hier te vinden.

Grondsanering Rottekade in volle gang

Teer, bitumen en asbest: de grond bij de Rottekade is flink vervuild. Voor de realisatie van de Rottemerentunnel is het nodig een deel van de grond te saneren. Juist op de plek waar vroeger een teerfabriek heeft gestaan zitten veel vervuilde resten in de grond. Martijn Midde, adviseur milieu bij bouwcombinatie De Groene Boog, is betrokken bij de sanering. ‘In een gebied van 6.500 vierkante meter is de grond vervuild. Het is een specialistische klus om de grond af te graven en weer geschikt te maken voor de verdere bouw van de A16 Rotterdam.’ Stefan Loosen, beheerder waterkeringen bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, is enthousiast. 'Je kan de grondlagen toch een beetje zien en dat geeft informatie over de opbouw van de kade langs de Rotte'. Lees hier het volledige interview met Martijn en Stefan.

Zandklus kruising N209 en N471 begint

De komende tijd haalt bouwcombinatie De Groene Boog gedeeltelijk de zandheuvels bij de kruising van de N209 en de N471 weg. Het zand ligt aan weerszijden van de toe- en afrit van de N209 bij het Doenkadeplein. Het zand was bedoeld om de grond bij dat gebied te verstevigen en ligt er inmiddels lang genoeg. De rotonde op het Doenkadeplein gaat uiteindelijk weg om plaats te maken voor de nieuwe A16 Rotterdam. Eind 2020 wordt het verkeer daarom omgeleid via een bypass. Vanaf donderdag 9 juli gaat bouwcombinatie De Groene Boog starten met de voorbereidende werkzaamheden van deze bypass. Tijdens de werkzaamheden is er 1 rijstrookafzetting. Lees meer over de werkzaamheden. 

Informatie over A16 Rotterdam scoort een acht

In de vorige nieuwsbrief stond een oproep om mee te werken aan het onderzoek naar de waardering voor de externe communicatie over de nieuwe, 11 km lange rijksweg in Zuid-Holland. Van de circa 1.700 lezers deden 89 lezers mee. U gaf uw mening over specifieke middelen zoals de website en de nieuwsbrief, maar oordeelde ook over de algehele inzet van communicatie. U heeft het project gewaardeerd met gemiddeld een acht. Hartelijk dank voor uw deelname. Bekijk hier de overige resultaten, tips en adviezen.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.