Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Enquête A16 Rotterdam

Vanuit het project A16 Rotterdam delen we veel nieuws en (achtergrond)informatie. Dat doen we onder andere door middel van deze digitale nieuwsbrief en door het organiseren van informatiebijeenkomsten. En we zijn benieuwd wat u hiervan vindt. Via een enquête vragen we u om uw mening te geven over onze informatievoorziening. Geheel vrijwillig en alle tips zijn welkom! Ga naar de enquête.

Expo A16 Rotterdam vanaf 6 juni weer geopend!

De Expo A16 Rotterdam opent op zaterdag 6 juni a.s. weer haar deuren. Daarbij houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen kunt u de Expo A16 Rotterdam alleen bezoeken door vooraf een reservering te maken. Vind hier meer informatie over het bezoeken van de Expo A16 Rotterdam.

Expo A16 Rotterdam weer open

Brug voor bouwverkeer over President Rooseveltweg

De eerste tijdelijke brug over de President Rooseveltweg wordt vannacht op zijn plek gehesen. Om het bouwverkeer te scheiden van het gewone verkeer komt langs het hele tracé van de nieuwe snelweg een bouwweg. Na de brug bij de President Rooseveltweg volgen nog 4 bruggen. Lees het volledige artikel met projectleider Jurian Bakker.

A16 Rotterdam vanuit de lucht

De contouren van de A16 Rotterdam worden al goed zichtbaar! Op deze luchtfoto's een inkijkje in het werk bij onder andere het Terbregseplein, de toekomstige Rottemerentunnel in het Lage Bergse Bos, de Ankie Verbeek Ohrlaan en de verbindingsboog naar de A13. Bekijk hier de luchtfoto's.

A16 Rotterdam uit de lucht

Mijlpaal A16 Rotterdam: 1 miljoen kuub zand aangevoerd

Het is een megaklus waar veel zand voor nodig is: de aanleg van de nieuwe A16 Rotterdam. In totaal is er zo’n 4 miljoen kuub nodig. Onlangs vierde het team dat werkt aan de A16 Rotterdam een hoogtepunt: er is 1 miljoen kuub zand aangevoerd. Lees hier het volledige artikel.

Mijlpaal A16 Rotterdam

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.