Nieuwsbrief A16 Rotterdam

In deze nieuwsbrief leest u over actuele ontwikkelingen in het project A16 Rotterdam. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite.

Ondanks Corona gaat werk aan A16 Rotterdam door

De Coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van de A16 Rotterdam. Binnen de mogelijkheden van de RIVM-richtlijnen kan het werk vooralsnog doorgaan. Veiligheid van onze medewerkers en van de mensen met wie zij in aanraking komen, staat voorop. Van dag tot dag bekijken we de ontwikkelingen. Lees meer. 

Beeld: Sjaak Boot

Zand, zand en nóg eens zand

Het is een megaklus: de aanleg van de nieuwe A16 Rotterdam. Jan Span, manager grondstromen bij bouwcombinatie De Groene Boog is verantwoordelijk voor de zandtransporten. En dat zijn er heel veel. In totaal 200.000 vrachtwagens vol, zo’n 4 miljoen kuub. Lees het volledige interview. 

Beeld: Sjaak Boot

Minister opent Expo A16 Rotterdam

Begin maart opende minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de nieuwe Expo A16 Rotterdam samen met bestuurders en projectmedewerkers. In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die de A16 bij het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt. Centraal in het centrum bevindt zich de interactieve plattegrond, waar bezoekers met behulp van een 'navikart' (informatief wagentje) meer informatie krijgen over het project. Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm in de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam. Bekijk hier de filmimpressie van de opening. 

Een week na de opening van de Expo A16 Rotterdam hebben we helaas de deuren weer tijdelijk moeten sluiten. Dit in navolging van de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Zodra de Expo A16 Rotterdam weer open is bent u uiteraard van harte welkom. Houd u de website in de gaten.

Lees meer over de opening van de Expo A16 Rotterdam

Techniekweek A16 Rotterdam

Naast de Expo A16 Rotterdam, ontwikkelt De Groene Boog met Rijkswaterstaat ook de A16 Academie, een lesprogramma voor leerlingen en studenten van verschillende onderwijsniveaus. Om leerlingen te enthousiasmeren voor een technisch beroep in de bouw en infrastructuur. Van 10-12 maart trapten de leerlingen van VMBO Scholengemeenschap Melanchton de eerste Techniekweek af in de Expo A16 Rotterdam. De thema’s duurzaamheid en energieneutraal stonden centraal.

Bekijk de vlogs van de eerste techniekweek

Wat wilt u lezen in de nieuwsbrief?

We werken hárd aan de A16 Rotterdam. Dat betekent dat we veel nieuws te vertellen hebben. Het belangrijkste nieuws bundelen we in deze digitale nieuwsbrief. Wat wilt u graag lezen in deze nieuwsbrief? Welke onderwerpen mogen meer aan bod komen? Laat het ons weten en mail naar a16rotterdam@rws.nl.

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.