Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Lanceren eerste wegdek fly-over Terbregseplein gestart

En weg is ie! De stalen neus met daarachter het eerste wegdek van de Terbregseplein fly-over heeft z’n eerste meters afgelegd!  Een succesvolle start van het lanceerproces voor de bouw van de nieuwe fly-over van de A16 Rotterdam. En het verkeer kan gewoon door blijven rijden. Deze unieke methode wordt voor het eerst in Nederland toegepast over een snelweg die in gebruik is.  Bekijk op de website het filmpje

Beeld: De Groene Boog

Een 10 voor kunstwerk 10

Viaducten, bruggen en andere objecten noemen we in de bouw kunstwerken. En om ze van elkaar te onderscheiden, geven we ze ook een cijfer mee. Zo is het viaduct dat de A16 Rotterdam met de A13 gaat verbinden kunstwerk 10. In maart volgend jaar rijdt het verkeer op de A13 richting Den Haag onder dit nieuwe viaduct door. Hoe gaat het met de bouw? Lees het interview met projectmanager Martijn Schrover.

Beeld: Sjaak Boot

Expo A16 Rotterdam tot 14 januari a.s. gesloten

De Expo A16 Rotterdam is tot 14 januari 2022 gesloten voor publiek. Daarmee volgen we de recente coronamaatregelen van het RIVM. Alle geplande reserveringen (ook groepsreserveringen) in deze periode zijn geannuleerd. Houd de website in de gaten wanneer de Expo A16 Rotterdam weer opent. Heeft u vragen (over uw bezoek aan) de Expo A16 Rotterdam? Dan kunt u ons bereiken per mail. In de kerstvakantie wordt deze mailbox minder frequent gelezen.

Expo A16 Rotterdam
Beeld: Sjaak Boot

Goeie vraag: Rijden over de tunnel of door de tunnel?

Bij de A16 Rotterdam krijgen we geregeld vragen binnen. Sommige vragen zijn zo leuk, dat we het antwoord met veel meer mensen willen delen. Dat doen we in deze rubriek: Goeie vraag! Deze keer beantwoorden we de vraag: Waarom laten jullie het verkeer van de Grindweg/Bergweg Zuid over de Rottemerentunnel rijden? Je legt toch juist een tunnel aan om er doorheen te rijden? Benieuwd naar het antwoord? Lees het hier. 

Rubriek Goeie Vraag A16 Rotterdam
Beeld: De Groene Boog

VLOG: De A16 Rotterdam Matrix

Soms lijkt de A16 Rotterdam een spannende speelfilm. Zeker als de nachtelijke actiescenes elkaar in rap tempo opvolgen. Deze vlog gaat dan ook niet voor niets over het Dynamisch Verkeers Management (DVM). Vlogger Frank Jan Kat laat zich graag regisseren door Peter Freesen, projectmanager van bouwcombinatie De Groene Boog. Bekijk hier de vlog.

Vlog plaatsen portalen A16 Rotterdam
Beeld: De Groene Boog

Beestachtig prachtig: het roodborstje

Jonathan Leeuwis werkt als boswachter bij Staatsbosbeheer. Het gebied van de Rottemeren valt onder zijn hoede. Hij weet precies welke dieren er te vinden zijn in het Lage Bergse Bos. Iedere maand stelt hij een bewoner voor in de rubriek Beestachtig prachtig. Deze eerste keer: het roodborstje. Ook op beeld vastgelegd door Jonathan. Lees hier het volledige artikel. 

Beeld: Jonathan Leeuwis - Staatsbosbeheer

Fijne feestdagen namens de A16 Rotterdam

Van 27 december tot en met 31 december wordt er niet gewerkt aan de A16 Rotterdam. Op maandag 3 januari starten we op enkele locaties de werkzaamheden weer op. Vanuit het project A16 Rotterdam wensen we je fijne feestsdagen toe!

Beeld: Tappan

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.