Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Of ga naar  de projectwebsite voor meer informatie.

Expo A16 Rotterdam vanaf 15 juni op aanmelding open voor publiek

De Expo A16 Rotterdam opent dinsdag 15 juni aanstaande weer haar deuren! In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die het Terbregseplein vanaf 2025 met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt. We houden ons vanzelfsprekend aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Het informatiecentrum is zo ingericht dat je ons onder veilige omstandigheden kunt bezoeken. Wil je langskomen? Dan ben je van harte welkom! Vooraf reserveren is wel verplicht. Ga naar de website om je aan te melden.

Beeld: Rijkswaterstaat

A16 tussen Terbregseplein en Rotterdam Kralingen dicht van 11-14 juni

De A16 is van vrijdag 11 juni 22.00 uur tot maandag 14 juni 05.00 uur afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en Rotterdam Kralingen, in de richting van Dordrecht. Ook afrit 26 Rotterdam-Kralingen en toerit 27 Rotterdam Prins Alexander zijn dicht. In de andere richting, richting knooppunt Terbregseplein, blijft de A16 open. Tijdens de afsluiting vervangen we asfalt en voegen. We gebruiken de afsluiting ook voor werkzaamheden voor de aanleg van de A16 Rotterdam. Meer informatie over de omleidingen is hier te vinden.

A16 topview
Beeld: Rijkswaterstaat

Eerste onderwaterbeton Rottemerentunnel aangebracht!

Eind mei is gestart met de stort van de eerste vloer voor de Rottemerentunnel. Betonmixers reden af en aan vanuit de betoncentrale in Delft en Dordrecht en duikers controleerden onder water of alles goed verliep. Voor deze eerste bouwkuip is maar liefst 4.000 kuub beton gestort, goed voor zo´n 350 betonmixers vol. Benieuwd naar het volledige artikel? Je leest hem hier. 

Onderwaterbeton A16 Rotterdam

Eerste beton aansluiting A13 gestort

Via de A16 Rotterdam rij je straks zo naar de A13 richting Delft en Den Haag. Onlangs stortten we het beton voor die nieuwe verbindingsboog. 103 meter lang is het dek van de boog en het steunt op slechts 1 tussensteunpunt. Het dek is gebouwd op een steigerondersteuning op palen. Omdat het viaduct een behoorlijke bocht moet maken en daardoor sprake is van verkanting (de weg aan de kant van de buitenbocht is wat hoger), moest het beton in het werk gestort worden. Daarvoor reden er 13 betonwagens per uur af en aan om in totaal 2.700 kuub beton te leveren. Lees hier meer over het storten van het beton.

A16 - eerste betonstort
Beeld: Rijkswaterstaat

Wedstrijd: bedenk jij een naam voor onze tijdelijke brug?

We leggen op verschillende locaties tijdelijke bruggen aan. Eén van die locaties is de N209, ter hoogte van de Oude Bovendijk. Zo’n tijdelijke brug zorgt ervoor dat verkeer van A naar B kan rijden, terwijl we tegelijkertijd de nieuwe weg aanleggen. Bedenk jij de naam van deze tijdelijke brug? Kleur mee en win! Download de kleurplaat, print ‘m uit en kleur hem zo mooi mogelijk in. Op de kleurplaat vind je ook het naambord voor de tijdelijke brug. Bedenk een naam en ontwerp het bord, en wie weet pronkt jouw ontwerp straks op de brug langs de N209! Lees hier hoe je mee kunt doen.

Beeld: Rijkswaterstaat

Enorme operatie: 4 miljoen kuub zand aangebracht

4 miljoen kuub zand is er aangebracht voor de A16 Rotterdam. De zandaanvoer die zo’n anderhalf jaar geleden is gestart, nadert hiermee het einde. Het zand wordt in eerste instantie gebruikt als voorbelasting om de slappe ondergrond te laten inklinken, voordat er gestart kan worden met het bouwen van de weg, tunnel en viaducten. Op sommige plekken wordt het zand ook al weer weggehaald waarna het naar andere bouwlocaties wordt gebracht om de ondergrond te verstevigen. Lees hier het volledige artikel.

Zandmijlpaal A16 Rotterdam
Beeld: Sjaak Boot

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.