Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

A16 Rotterdam: jaaroverzicht 2022

Een overzicht van enkele werkzaamheden en activiteiten van afgelopen jaar in 120 seconden. Bekijk hier de video. 

Terugblik A16 Rotterdam 2022
Beeld: A16 Rotterdam

Droge voeten en schoon water tijdens en na aanleg

De aanleg van de A16 Rotterdam heeft invloed op de waterhuishouding. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) en het Hoogheemraadschap van Delfland (HHD) zijn daarom betrokken bij het project. Joeri Schenk, projectmanager bij HHSK, vertelt hoe we omgaan met water bij de bouw van de snelweg.  Het volledige artikel vind je op onze projectwebsite.

A16 Rotterdam - Joeri Schenk
Beeld: Fred Leeflang

Vlog A16 Rotterdam #22 - Matrix 2

Eigenlijk is de A16 Rotterdam één groot vervolgverhaal dat in talloze kleinere verhaaltjes verteld kan worden. Dat geldt zéker voor deze vlog ‘Matrix 2’ dat nieuwe ontwikkelingen schetst op het gebied van het dynamisch verkeersmanagement. Geïnspireerd door de beroemde serie Matrix-films, blijken de portalen en matrixborden géén Hollywood maar keiharde realiteit. Sterker nog, ze gaan bij de N209 alvast in gebruik worden genomen door het verkeer als een soort voorschot op de échte A16 Rotterdam. Bekijk de vlog hier.

Portalen A16 Rotterdam
Beeld: De Groene Boog

Goeie vraag: viaduct Terbregseplein

Bij de A16 Rotterdam krijgen we geregeld vragen binnen. Die proberen we natuurlijk zo goed mogelijk te beantwoorden. Sommige vragen zijn zo leuk, dat we het antwoord met veel meer mensen willen delen. Dat doen we in de rubriek: Goeie Vraag! De vraag die we dit keer kregen: waarom wordt het viaduct over het Terbregseplein niet over het spoor geschoven? Benieuwd naar het antwoord? Lees het op onze projectwebsite.

Luchtfoto A16 Rotterdam Terbregseplein
Beeld: Topview Luchtfotografie

Testen Rottemerentunnel nu al in volle gang

Onderdeel van de A16 Rotterdam is de Rottemerentunnel door het Lage Bergse Bos. Auto’s moeten veilig door de tunnel kunnen rijden. Daar zijn veel technische installaties voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan ventilatoren en luidsprekers. Al die veiligheidsinstallaties worden uitgebreid getest. Je denkt misschien dat dat pas kan als de tunnel af is. Maar niets is minder waar. Testmanager Hans Pos en zijn collega’s zijn er al druk mee bezig. Lees hier het volledige interview met Hans.

A16 Rotterdam - Hans Pos
Beeld: Vincent Basler

Fijne feestdagen!

Vanuit het project A16 Rotterdam wensen we je fijne feestsdagen toe!

Kerstgroet A16 Rotterdam
Beeld: A16 Rotterdam

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.