Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Weekendafsluiting A13: Rotterdam richting Den Haag

In maart is de A13 tussen Kleinpolderplein en Delft-Zuid twee weekenden afgesloten. Per weekend sluiten we 1 rijrichting af. Het eerste weekend is van vrijdag 4 maart 22.00 uur tot en met maandag 7 maart 05.00 uur. De rijbaan richting Den Haag is dan afgesloten. Tijdens de weekendafsluiting wordt de A13-rijbaan alvast een aantal meters opgeschoven naar de definitieve situatie. Bekijk het nieuwsbericht en de omleidingsroute op de projectwebsite. 

Weekendafsluiting A13 4-7 maart
Beeld: Tappan

Viaduct Hoofdweg: bouwen tussen 2 rijbanen van de A16

Met een nieuwe oprit is de Hoofdweg in Rotterdam straks verbonden met de A16 Rotterdam. Op dit moment wordt dat viaduct iets verderop tussen de beide rijrichtingen van de A16 in gebouwd. Als weggebruiker heb je dat misschien al gezien. Lees er meer over op onze website.

Luchtfoto KW52b Hoofdweg - A16 Rotterdam
Beeld: Topview

Bezoek de Expo A16 Rotterdam

Welkom bij de Expo A16 Rotterdam! Aan de rand van het Lage Bergse Bos vind je het interactieve belevingscentrum. Onze voorlichters staan je graag te woord en leiden je met veel enthousiasme rond. Vooraf aanmelden is niet nodig en ook het dragen van een mondkapje is niet meer noodzakelijk. Hopelijk tot snel! 

Expo A16 Rotterdam
Beeld: Sjaak Boot

Hoe is het met Rotterdam The Hague Airport

De bouwplaats van de A16 Rotterdam ligt op een steenworp afstand van Rotterdam The Hague Airport. Je staat er misschien niet bij stil, maar de aanleg van de snelweg heeft ook impact op het vliegverkeer. Bouwkranen en andere objecten mogen niet te hoog zijn en ook rondwaaiend zand of afval kan vliegtuigen hinderen. Duty Manager Operations Ralf Overduyn houdt voor het vliegveld in de gaten of alles veilig is. Lees hier het volledige interview.

Rotterdam The Hague Airport
Beeld: Sjaak Boot

Beestachtig prachtig: Wie is de mol?

Het is je misschien wel opgevallen als je door of rond het Lage Bergse Bos loopt: er zijn behoorlijk wat molshopen te zien. Maar wat weten we eigenlijk over de mol? Boswachter Jonathan in ieder geval een heleboel en hij vertelt het in dit artikel.

Beestachtig prachtig A16 Rotterdam
Beeld: Jonathan Leeuwis - Staatsbosbeheer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.