Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

Meld je aan voor het webinar op 31 mei

Op dinsdag 31 mei a.s. van 19.30-20.30 uur organiseren we weer een webinar. In vogelvlucht nemen we je mee langs het project en laten we je aan de hand van enkele video’s zien hoe we ervoor staan. Ook is het mogelijk om tijdens het panelgesprek vragen in te sturen die we tussendoor bespreken. Tijdens het webinar zoomen we niet alleen in op de werkzaamheden, maar bespreken we ook enkele belangrijke thema’s zoals bereikbaarheid, innovatie en inpassing in het landschap. Ben jij erbij?  Aanmelden kan hier

Webinar header A16 Rotterdam
Beeld: Topview Luchtfotografie

Dag van de Bouw: kom je ook langs?

Op zaterdag 18 juni tijdens de Dag van de Bouw zijn de bouwhekken van de A16 Rotterdam heel even geopend voor publiek! Neem een kijkje bij de Rottemerentunnel in aanbouw en bezoek de Expo A16 Rotterdam. Ook voor kinderen is er een leuk programma. Er is zelfs een materieelplein ingericht met onder andere een kraan, een zandwagen en een duikcontainer. Ook het Recreatieschap Rottemeren is aanwezig en presenteert haar plannen rondom de kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos. In verband met de verwachte drukte adviseren we om met het OV of de fiets te komen. Meer informatie is te vinden op de website van de Dag van de Bouw.

Dag van de Bouw - Rottemerentunnel
Beeld: Vincent Basler

VLOG: A16 Academie

De A16 Academie is een cadeautje voor elke student en scholier. Want hier valt voor iedereen wat te halen. De A16 Rotterdam is namelijk een van de meest veelzijdige projecten die er is. En dus is het interessant voor doeners, denkers, IT-ers, planners, ecologen, bèta’s, alfa’s. Met rondleidingen, opdrachten, interactieve installaties en stages kom je er vanzelf achter wat bij jóu past. In deze vlog laten Carola Dickhoff en stagiair Jasper Hoogendoorn zien wat de A16 Academie te bieden heeft. Bekijk de vlog hier.

A16 Academie
Beeld: De Groene Boog

Ontgraving Rottemerentunnel voltooid

Al twee jaar lang werkt bouwcombinatie De Groene Boog aan het ontgraven van de Rottemerentunnel. En het einde is in zicht. Nog een paar kuub wordt de komende weken weggeschept/weggezogen en het laatste grind gaat de bouwkuip in ter voorbereiding op de onderwaterbetonstort. Op onze website lees je er meer over en bekijk je de foto's.

ontgraving Rottemerentunnel
Beeld: Vincent Basler

Beestachtig Prachtig: het oranjetipje

Jonathan Leeuwis werkt als boswachter bij Staatsbosbeheer. Het gebied van de Rottemeren valt onder zijn hoede. Hij weet precies welke dieren er te vinden zijn in het Lage Bergse Bos. Iedere maand stelt hij een bewoner voor in de rubriek Beestachtig prachtig. Deze keer is het de beurt aan het oranjetipje. Met mooi weer zie je deze beeldschone verschijning weer vrolijk door het Lage Bergse Bos vliegen. Lees hier het volledige artikel.

Beestachtig Prachtig: Oranjetipje
Beeld: Staatsbosbeheer

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.