Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie. 

4-7 november weekendafsluiting A13 richting Rotterdam

Van vrijdagavond 4 november 22.00 uur tot maandagochtend 7 november 05.00 uur is de snelweg A13 richting Rotterdam tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein afgesloten. Houd rekening met 10 tot 15 minuten extra reistijd. Bekijk hier de omleidingsroute voor aankomend weekend.

Luchtfoto A16
Beeld: Topview Luchtfotografie

Hard doorwerken voor doorgaande route A16 Rotterdam

Als de A16 Rotterdam af is, wordt het voor verkeer vanuit Delft de doorgaande route. Dat betekent dat je automatisch op de A16 Rotterdam terecht komt. Wil je op de A13 blijven voor de richting Rotterdam Centrum of Hoek van Holland, dan moet je uitvoegen. Daar moet de snelweg op ingericht worden. De weekendwerkzaamheden aan de A13 van 4 tot 7 november zijn daar onderdeel van. Collega's Joop en Dirk-Jan geven toelichting. Lees hier het volledige interview.

Joop de Joop en Dirk Jan Heuvel
Beeld: Fred Leeflang

Viaduct President Rooseveltweg: aanbrengen randelementen

Binnenkort starten we met de afwerking van de zijkant van het viaduct over de President Rooseveltweg. In vaktermen noemen we dit de ‘randelementen’. Dit is nodig zodat verkeer straks veilig over het nieuwe viaduct kan rijden. Wat merkt de omgeving van de werkzaamheden? Lees het hier.

Randelementen A16 Rotterdam
Beeld: Sjaak Boot

Vlog A16 Rotterdam #20 - Het bomendak

Het beton van de Rottemerentunnel blijkt uiterst vruchtbaar. Het tunneldak wordt namelijk de bodem voor zo’n 3000 bomen. Zo komt het groen dat ooit moest wijken voor dit enorme project weer terug in het gebied. Snelwegwijzer Frank Jan Kat zet een boom op met projectcoördinator Arjan Ali en bomenspecialist Huib Sneep. Bekijk de vlog hier.

Snelwegwijzer Frank Jan Kat controleert de bodem
Beeld: Frank Jan Kat

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.