Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie.

Meer en betere fietspaden dankzij een nieuwe snelweg

Met de komst van de A16 Rotterdam wordt de regio Rotterdam beter bereikbaar. Niet alleen voor auto’s, maar ook voor fietsers. Zij kunnen vanaf eind 2025 gebruikmaken van zo’n 30 km aan nieuw fietspad in een groene omgeving. Omgevingsadviseur Nynke de Vries van Rijkswaterstaat vertelt er meer over. Lees hier het volledige interview. 

Op die fiets
Beeld: Frank de Roo

Zeven vragen aan geluidsadviseur Jan Huijbregts

De laatste tijd verrijzen er steeds meer geluidschermen langs de A16 Rotterdam. Ze zien er allemaal net wat anders uit: de een is transparant, de ander is straks begroeid. Sommige zijn 2 meter hoog, andere wel 5 meter. Jan Huijbregts, geluidsadviseur bij Rijkswaterstaat, legt uit waar die verschillen vandaan komen. En hoe we ervoor zorgen dat we aan de geluidsnormen voldoen – nu en in de toekomst. Lees hier de zeven vragen en antwoorden. 

A16 Rotterdam en geluid
Beeld: Sjaak Boot

Save-the-date webinar: dinsdag 13 februari 2024

Op dinsdag 13 februari 2024 organiseren we een webinar over de vervanging van het viaduct Hoofdweg/A16. De constructie van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam voldoet niet meer. Vanwege de veiligheid moet het viaduct in zijn geheel worden vervangen. De werkzaamheden duren nog tot en met maart 2026. We gaan het bestaande viaduct slopen en bouwen daarna een nieuw viaduct. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? En hoeveel ga je als weggebruiker merken van deze werkzaamheden? We geven graag een toelichting tijdens het webinar op dinsdag 13 februari 2024 van 19.30-20.30 uur. Aanmelden kan via de projectwebsite.

Webinar viaduct Hoofdweg/A16
Beeld: Topview Luchtfotografie

Expo A16 Rotterdam gesloten tot en met 1 januari

Vanaf vrijdag 22 december tot en met maandag 1 januari is de Expo A16 Rotterdam gesloten. Vanaf dinsdag 2 januari 2024 ben je weer van harte welkom. Ben je van plan een bezoek te brengen aan de Expo A16 Rotterdam? Ga naar de agenda en bekijk de beschikbaarheid.  Fijne feestdagen! 

Kerstgroet 2023

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.