Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie.

Laat je bijpraten over de voortgang van het project

Op dinsdag 31 oktober vanaf 19.30 uur organiseren we vanuit het project A16 Rotterdam weer een online webinar. Er is de afgelopen tijd veel veranderd en op een aantal plekken krijg je al zicht op de eindsituatie. Met de titel ‘A16 Rotterdam in vogelvlucht’ praten we je graag bij. Aanmelden voor het webinar kan via onze projectwebsite. Graag tot dinsdag!

Webinar A16 Rotterdam 2023
Beeld: Drone Addicts

Verbinding tussen verkeer en de omgeving

Net als de Rottemerentunnel krijgen de viaducten van de A16 Rotterdam een naam. Die zijn voorgesteld door commissies van de gemeenten Rotterdam en Lansingerland. Bij het geven van namen aan straten of viaducten wordt gekeken of er een passend thema te vinden is dat te maken heeft met de buurt. Bij de A16 Rotterdam hebben de nieuwe namen te maken met de geschiedenis van de omgeving. Nieuwsgierig? Lees hier het volledige artikel.

Kunstwerken A16 Rotterdam
Beeld: Sjaak Boot

Recreëren én genieten van de natuur

Tussen het Schiebroeksepark en het recreatiegebied de Vlinderstrik ten noorden van de A16 Rotterdam komt een recreaduct. Dat is een 16 meter breed viaduct bestaande uit een fiets- en wandelroute en een faunapassage voor dieren. Het recreaduct verbindt straks beide gebieden met elkaar en daarmee verbetert het recreatieve netwerk in de regio. Er ligt straks één natuurgebied waar de route doorheen slingert. Lees het volledige artikel en bekijk de illustratie om een idee te krijgen van hoe het eruit komt te zien.

Recreaduct over A16 Rotterdam
Beeld: Drone Addicts

Wisselspanning en gelijkspanning en testen, testen, testen

Om de Rottemerentunnel veilig te kunnen gebruiken, worden allerlei technische installaties geïnstalleerd. Er is spanning nodig om die installaties te kunnen bedienen. Goed nieuws: de energievoorziening van de tunnel is in bedrijf. Testmanager Hans Pos vertelt over deze mijlpaal. Zorgen voor spanning in een tunnel is namelijk niet een kwestie van zomaar een stekker in het stopcontact steken. Lees hier het interview.

Stroom op de Rottemerentunnel
Beeld: Sjaak Boot

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.