Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Er wordt volop gewerkt aan de A16 Rotterdam. In deze nieuwsbrief lees je meer over de werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen. Of ga naar de projectwebsite voor meer informatie.

Vervanging viaduct A16/Hoofdweg in volle gang

Als je er regelmatig rijdt kan het je niet ontgaan zijn. De vervanging van het viaduct A16/Hoofdweg. Wat staat er de komende tijd te gebeuren en wat ga je daar als weggebruiker van merken? Omgevingsmanager Wouter de Vos van Rijkswaterstaat praat je bij. Lees hier het volledige interview.

Luchtfoto viaduct A16/Hoofdweg
Beeld: Topview Luchtfotografie

Snelwegoprit Prins Alexander vanaf 10 maart voor anderhalf jaar dicht

Voor de vervanging van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam, legt Rijkswaterstaat een tijdelijke wegverlegging aan. Zo kan het verkeer over de A16 zoveel mogelijk doorrijden tijdens de werkzaamheden. De tijdelijke wegverlegging kruist oprit Rotterdam Prins Alexander (27) richting Dordrecht en zal daarom voor de gehele duur van het slopen en bouwen van het nieuwe viaduct, afgesloten zijn. Dit betekent dat de oprit van 10 maart 2024 tot half september 2025 dicht is. Autoverkeer uit de omliggende wijken Hillegersberg, Schiebroek, Prins Alexander, Kralingen en Crooswijk kan gebruikmaken van oprit Kralingen (26).  Meer informatie is te vinden op onze projectwebsite. 

Afsluitingen en omleidingen bij viaduct A16/Hoofdweg
Beeld: A16 Rotterdam

Het terugplanten van groen is begonnen

Bij de aanleg van de A16 Rotterdam moest groen tijdelijk plaatsmaken. Tijdelijk, want dat compenseren we. Op die manier houden we zoveel mogelijk rekening met de natuur. Inmiddels is de terugplantopgave begonnen en dat doen we in fasen. Dat levert een heel divers bomen- en struikenpalet op. Wist je dat er tot wel 450 insectensoorten op de zomereik afkomen? Geen wonder dat het de favoriete boom is van ecoloog Jeroen Demmer. ‘Van al het groen dat we rondom de A16 Rotterdam aanplanten, is deze eik bij uitstek een opsteker voor de biodiversiteit.’ Bekijk de vlog en lees het interview met ecoloog Jeroen Demmer

Nieuwe planten, bomen en struiken bij A16 Rotterdam
Beeld: Frank Jan Kat

50.000e bezoeker voor Expo A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam opende 3,5 jaar geleden haar deuren voor het publiek. Het interactieve bezoekerscentrum over de aanleg van dit nieuwe stuk snelweg is inmiddels een succes bij jong en oud. Dat de Expo onlangs haar 50.000ste bezoeker mocht verwelkomen, is een mijlpaal waar we op zijn Rotterdams gezegd ‘Groos’ op zijn. Kom je ook langs binnenkort? Je vindt de Expo A16 Rotterdam aan de rand van het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek.  Bekijk de projectpagina over de Expo A16 Rotterdam. 

50.000ste bezoeker Expo A16 Rotterdam
Beeld: Expo A16 Rotterdam

Colofon

Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat en bouwcombinatie De Groene Boog. Meer informatie vind je op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.

Heb je vragen?

Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. Je kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.