Nieuwsbrief Rijkswaterstaat A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Veel werk verzet voor verbreding A27 Houten - Hooipolder

De afgelopen maanden is er weer veel werk verzet in het kader van de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. ‘Soms zichtbaar, soms wat meer achter de schermen. Maar altijd met ongekende inzet en betrokkenheid’, aldus projectmanager Marc Lentjes.

Lees meer over de stand van zaken.

Terug in de tijd: de aanleg van de A27 Houten - Hooipolder

Zo’n 60 jaar geleden werd het stuk A27 tussen Keizersveer en Lexmond aangelegd. Gerrit Schrijver (81) maakte het als jonge kerel mee. Hij was rond de 20 jaar oud toen er tegenover zijn ouderlijk huis in Meerkerk aan de A27 werd gewerkt.

Lees het verhaal van Gerrit Schrijver.

Inspanningen voor behoud brugwachtershuisje Merwedebrug

Het brugwachtershuisje op de Merwedebrug is onder de hoede genomen door de werkgroep Monumentale Kunst van de Erfgoedvereniging Heemschut. De werkgroep heeft de publiciteit gezocht waarna het Brabants Dagblad en AD Rivierenland een artikel over het brugwachtershuisje hebben geplaatst. Ook Riveer, de gemeentelijke dienst voor de veerdiensten over de Merwede, is geïnteresseerd geraakt in het behoud van het huisje met het bijzondere mozaïek. Dat gaat over de oude veerverbinding tussen Gorinchem en Sleeuwijk. Een door Riveer georganiseerde ontmoeting met de wethouders van Gorinchem is positief verlopen. Rijkswaterstaat heeft goede hoop dat deze inspanningen gaan zorgen voor het behoud van het mozaïek op het huisje.

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)