Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

‘Veel werk verzet, maar er moet ook nog veel gebeuren’

De zomervakantie is voorbij; de meeste mensen zijn alweer een tijdje druk aan het werk. Zo ook bij het project A27 Houten - Hooipolder. Wat is er de afgelopen maanden gebeurd en wat staat er binnenkort op de planning?

Projectmanager Marc Lentjes geeft een update.

Ecologisch onderzoek voor de A27 Houten - Hooipolder

Op de hele A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder besteedt Rijkswaterstaat aandacht aan beschermde planten en dieren. Op dit moment worden in ieder geval de locaties rondom de grote rivierkruisingen, de aansluiting Gorinchem-Noord voor bedrijventerrein Groote Haar en de verbindingsweg Raamsdonksveer gezien als gebieden waarvoor extra aandacht nodig is.

Wat doen we voor de werkzaamheden starten op ecologisch gebied?

‘We hebben onszelf op de kaart weten te zetten bij Rijkswaterstaat’

Welke gevolgen heeft de verbreding van de A27 Houten - Hooipolder voor de leefbaarheid van de Vianense wijk De Hagen? En wat kunnen we daar dan aan doen? Dat was de aanleiding voor de oprichting van Stichting de Hagen Vianen.

Lees het verhaal van algemeen bestuurslid Ben Böing.

Gemeente Vijfheerenlanden werkt in goed overleg toe naar verbreding A27

Niet alleen voor Rijkswaterstaat is de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder een groot project. Er komt ook heel wat af op gemeenten, waterschappen en provincies in de buurt van de snelweg.

Hoe gaat de gemeente Vijfheerenlanden hiermee om?

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)