Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Stand van zaken A27 Houten - Hooipolder: van beroepsprocedure tot werkzaamheden buiten

De afgelopen maanden hebben we bij het project A27 Houten - Hooipolder niet stilgezeten. Er is hard doorgewerkt en veel gebeurd. En dat ondanks de coronacrisis. Variërend van de beroepsprocedure rondom het tracébesluit en saneringsbesluit, een marktconsultatie met potentiële aannemers tot werkzaamheden buiten. Hoog tijd voor een projectupdate.

Lees meer

Vormgeving A27 Houten - Hooipolder: de snelweg als gast in het landschap

Bij de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder gaat Rijkswaterstaat niet over één nacht ijs. Zo denken we goed na over de vormgeving van de snelweg. Ook de drie nieuwe bruggen nemen we hierin mee. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Lees meer

ProRail en Rijkswaterstaat: samen op het goede spoor met verbreding A27

De verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder is niet alleen voor Rijkswaterstaat een groot project. De A27 kruist op dit traject het spoor namelijk op twee plekken. ProRail en Rijkswaterstaat werken daarom intensief samen.

Lees meer

Grondaankoop A27 Houten - Hooipolder: samen zoeken naar de beste oplossing

Bij de verbreding van de A27 wordt ook knooppunt Hooipolder aangepakt. Daarvoor is een stuk grond nodig van het groenteteeltbedrijf van de familie Klootwijk. Met Rijkswaterstaat kwamen ze in goed overleg tot een overeenstemming voor de verkoop. ‘We hebben heel prettig samengewerkt.’

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)