Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

A27 Houten - Hooipolder: gestaag doorwerken ondanks coronacrisis

Ondanks de coronacrisis werken we gestaag door aan het project A27 Houten - Hooipolder. Zo zijn we druk bezig met de voorbereiding van de aanbesteding voor de aannemers die de wegverbreding gaan uitvoeren. En ook de voorbereidende werkzaamheden lopen door. Projectmanager Marc Lentjes geeft een update.

Lees meer

BUas-studenten onderzoeken mobiliteitsmaatregelen A27 Houten - Hooipolder

Studenten van de opleiding Mobiliteit aan Breda University of Applied Sciences (BUas) hebben voor het vak Mobiliteitsmanagement onderzoek gedaan voor het project A27 Houten - Hooipolder. Hoe hebben zij dit ervaren en wat zijn de resultaten?

Lees meer

Vormgeving A27 Houten - Hooipolder: EPvE geeft duidelijkheid over ruimtelijke kwaliteit

De A27 tussen Houten en Hooipolder mag na de wegverbreding geen allegaartje zijn van verschillend uitziende bruggen, geluidsschermen en lantaarnpalen. Met het Esthetisch Programma van Eisen (EPvE) zorgt Rijkswaterstaat dat de aannemers die de verbreding straks gaan uitvoeren, weten welke eisen Rijkswaterstaat stelt aan de vormgeving.

Lees meer

Ecologisch onderzoek: beschermde soorten nu al een nieuw plekje geven

Voor het project A27 Houten - Hooipolder doet advies- en ingenieursorganisatie Arcadis in opdracht van Rijkswaterstaat ecologisch onderzoek. Ook voert Arcadis maatregelen uit voor de compensatie van vaste verblijfplaatsen van beschermde dieren, zoals vleermuizen en vogels.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)