Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

A27 Houten - Hooipolder: nieuwe, interessante fase breekt aan

Een nieuwe mijlpaal voor de A27 Houten - Hooipolder: de Raad van State deed op 25 augustus een positieve uitspraak over het tracébesluit. Projectmanager Marc Lentjes blikt terug en kijkt vooruit.

Lees meer

Zo soepel mogelijk van A naar B dankzij ‘systemen’ op en langs de weg

Op en langs de snelweg – en dus ook langs de A27 Houten - Hooipolder – bevinden zich allerlei ‘systemen’. Deze hebben maar één doel: de weggebruiker zo soepel en veilig mogelijk van A naar B helpen. Maar om welke systemen gaat het dan en hoe werken ze?

Lees meer

Vormgeving A27 Houten - Hooipolder: ruimtelijke kwaliteit onderdeel van aanbestedingsproces

Nu de Raad van State een positieve uitspraak heeft gedaan over het tracébesluit (TB) van de A27 Houten - Hooipolder, gaan we verder met de voorbereidingen van de aanbesteding van de verbreding. Ook ruimtelijke kwaliteit is onderdeel van de aanbesteding.

Lees meer

Samen met het waterschap kijken naar de gevolgen voor water

Bij de verbreding van de A27 Houten - Hooipolder vindt er intensief overleg plaats tussen Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling Dries Schuwer van De Stichtse Rijnlanden legt uit waarom dit overleg nodig is.

Lees meer

Veldonderzoeken: ongeveer 80% van het werk is klaar

In opdracht van Rijkswaterstaat brengt ingenieursbureau Arcadis de toestand van de huidige weg en de omgeving in kaart. Erik van Doorn, opdracht- en inkoopmanager bij Arcadis, geeft een update. ‘Ik schat in dat inmiddels ongeveer 80% van het werk gedaan is.’

Lees meer

Weg van de snelweg: verlegging waterleiding bij Meerkerk

Om de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder mogelijk te maken, zijn diverse aanpassingen nodig. Zo moet ook een deel van de watertransportleiding van drinkwaterbedrijf Oasen verlegd worden.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)