Nieuwsbrief A27 Houten - Hooipolder

In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Projectupdate: aannemer gezocht voor zuidelijk deel A27 Houten - Hooipolder

Binnen het project A27 Houten - Hooipolder is alles op dit moment gericht op de start van de zoektocht naar een aannemer die het zuidelijke deel van de weg gaat verbreden, zo vertelt projectmanager Marc Lentjes. ‘Ik verwacht dat de aanbesteding voor contract Zuid (Everdingen - Hooipolder) voor de zomer van start gaat.’

Lees meer

Onherroepelijk tracébesluit: sluitstuk van 13 jaar voorbereiding

Op 16 december 2020 deed de Raad van State een uitspraak over het laatste beroep op het tracébesluit (TB) voor de verbreding van de A27 Houten - Hooipolder. Dit betekent dat het TB nu echt onherroepelijk is. Projectjurist Katy Rosmulder blikt terug op hoe het zo gekomen is.

Lees meer

Supervisieteam: ‘A27 Houten - Hooipolder is toch een soort droomproject’

Om de ruimtelijke kwaliteit en vormgeving tijdens de uitvoering van de wegverbreding van de A27 Houten - Hooipolder te bewaken, heeft Rijkswaterstaat een Supervisieteam aangesteld. Het team is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.

Lees meer

18 km wandelen om aan appels en peren te komen

Hendrikus Kieboom (86) is al heel zijn leven gefascineerd door 2 dingen: water en techniek. Die passies wist hij zijn hele carrière moeiteloos te combineren. Zo werkte hij onder andere mee aan de Drechttunnel en de Duwvaartsluis in het Albertkanaal (België). Maar zijn passie ontstond iets dichter bij huis.

Lees meer

Colofon

Meer weten?
Kijk op de projectwebsite A27 Houten - Hooipolder.
U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002 (7 dagen per week geopend > Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur > Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur)